|

Gizli notlarda Müslüman düşmanlığı

Ordu’da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan H.K.’nin evinde ele geçirilen bazı belgeler örgütün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya döktü Bir talimat metninde, “’Hizmet, hayatın gayesi, fıtratın neticesidir’ demeyenler Müslüman olsalar da kardeş görülmeyecektir” şeklinde ifadeler yeralıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2016 Cuma
Güncelleme: 21:17 - 7/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Ordu'da paralel örgüte yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan 'mütevelli heyet üyesi' H.K.'nın evinde ele geçirilen belgeler, örgüt üyelerinin nasıl bir zihin yapısına sahip olduklarını göstermesi bakımından önem taşıyor. Mütevelli seviyesindeki örgüt üyelerine ABD'deki Fetullah Gülen'den gelen talimatların yeraldığı belgelerde ilginç ifadeler kullanılıyor. Bir 'mütevelli'nin görevlerinin sıralandığı dökümanlarda, 'hizmet adamı' şeklinde nitelenen 'mütevelli'ye şu talimatlar veriliyor:


“Mütevelli, 'hizmet' denilince hiçbir konuda itiraz etmeyecek, gücü yettiğince koşacak kimsedir. 'Hizmet, hayatın gayesi, fıtratın neticesidir' demeyenler Müslüman olsalar da kardeş görülmeyecektir. Mütevelli, hizmeti şahsi işlerinin önünde tutmalıdır...”



HER EMİR UYGULANIR


Örgüt içi yönerge, 'mütevelli' seviyesine gelmiş bir paralelcinin, gelen her talimatı sorgulamadan yerine getirebileceğini de ortaya koydu. Belgelerde, 'bölge temsilcileri' ve 'il temsilcileri' olarak ikiye ayrıldığı belirtilen mütevellinin bazı görevleri de şöyle sıralandı:


* Sohbete ve derse adam getirmek,


* Derse katılanları mütevelli seviyesine çıkarmak,


* Hizmet endeksli daimi Kur'an öğretimi,


* Şirket müdürünün dertlerine ortak olunmalı, burs, himmet vb...


* Mütevellinin, mütevelli toplantısına ve derse katılmama lüksü yoktur.



'HEYET' KARAR VERİR


Ele geçirilen belgelerde, 'sohbet grubu' başlıklı kısımda ise sohbetlerin nasıl yapılacağı ve kimlerin çağırılacağına ilişkin talimatlar yeralıyor. Sohbetlerin 'yemeli-içmeli' yapılması talimatının yeraldığı yönergeye göre, sohbete katılanların sayısının 3-5 ile 10 kişi arasında olması gerektiği anlatılıyor. Başka cemaate bağlı kimselerin ya da siyasilerin toplantılara çağrılmaması bildirilen yönergede ayrıca, 'sohbet grubu'ndan 'ders grubu'na geçenlere de 'heyet'in karar vermesi gerektiği vurgulanıyor.



8 zanlı tutuklandı


Ankara'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 8 şüpheli tutuklandı. Paralel örgüte yönelik 7 ayrı ana soruşturma kapsamında 22 ilde düzenlenen operasyonda, hakkında yakalama kararı bulunan 120 kişiden 89'u yakalanmıştı. Soruşturmanın Ankara ayağında gözaltı sayısı ise 13'tü. Çeşitli illerdeki 76 şüpheliye ilişkin işlemler sürüyor.


#Müslüman düşmanlığı
#fetö
#Fetullah Gülen
8 yıl önce