|

Gezi’nin kopyası

MHP lideri Bahçeli, pazar günü yaşananların Gezi olaylarının küçük kopyası olduğunu söyledi. Bahçeli, “Milliyetçi, ülkücü hareketi, Gezivari provokasyonlarla kullanma çabasında olanlar baltayı taşa vurmuşlardır” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 18/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:28 - 18/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a sahip çıktı, muhaliflere yönelik sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, özetle şunları söyledi:


Sayın Akar, son derece insani ve devlet teamülleri kapsamında görülebilecek bir görevi ifa etmiştir. Bunu diline dolayanlar, terörle mücadeleyi sabote etmek isteyen çevrelerdir.



KEPAZELİĞİN ZİRVESİ


Geçtiğimiz pazar günü aziz milletim her şeyin iç yüzünü az çok görmüş ve öğrenmiştir. Gezi olaylarının da küçük bir kopyası, kötü bir taklidi niteliğindeki bu orta oyunu sergilenmiştir. Pazar günü Ankara'da yaşananlar rezilliğin dik alası, kepazeliğin zirvesidir. Milliyetçi ülkücü hareketi Gezivari provokasyonlarla kullanma çabasında olanlar baltayı taşa vurmuşlardır.



İHALEYİ KİM DAĞITTI


Şahsi hırslarını yenemeyip ülküdaşlarımızı sokağa düşürme gayretine girenler, asla affedilmeyeceklerdir. MHP'yi karıştırma sözü kimlere verilmiş, ihaleyi kim dağıtmıştır? Zamanı geldiğinde, yakıtı okyanus ötesinden gönderilen bu kumpanyanın dağıtılması için gereken her hamle yasalar çerçevesinde noksansız yapılacak.





İçlerindeki tek ülkücü


Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, “Koray Aydın Bey ülkü ocaklarından yetişmiş değerli bir dava arkadaşımızdır. Adayların içinde tek ülkücü kendisidir. Olayları görmüş ve uyarmıştır. Tebrik ediyorum" dedi. Muhaliflere inceleme başlatıldığının hatırlatılması üzerine Bahçeli, “İncelemelerim devam ediyor" diye konuştu.



HSYK'ya şikayet


MHP yönetimi, yargıda FETÖ ağırlığının olduğu dönemde HSYK müfettişliği yapan ve sonradan görevden alınan Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi Hakimi Burhan Yaz'ı, HSYK'ya şikayet etti. Dilekçede, “Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi Hakimi Burhan Yaz'ın, kasten ve ideolojik gerekçelerle, yetkisiz ve görevi olmayan bir konuda karar tesis ettiği" belirtildi.



Güvenimiz kalmadı


Başkan adaylarından Koray Aydın, Meral Akşener ile olağanüstü kurultaya yönelik faaliyetlerde iş birliğini sürdüreceklerini belirterek, “Bunun dışında ortak hareket etme noktasında, artık Meral Hanım'a, söz ve davranışları yönünden itimadımız zayıflamıştır, güvenimizi kaybetmiş durumdayız" dedi. Aydın, Akşener'in, adaylar arasındaki birlikteliğin saygı unsurunu ortadan kaldırdığını söyledi.







#Gezi olayları
#MHP
#Devlet Bahçeli
#Meral Akşener
8 yıl önce