|

Gevşeyip tuzağa düşmeyin

Mehmet Görmez cuma hutbesinde FETÖ'nün hain darbe girişimi sonrasında cemaate ve tüm ülkeye ‘Gevşemeyin’ diye seslendi. Görmez ensarlık yapan bu milletin asla mahcup olmayacağını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:22 - 22/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez darbe girişiminden sonra kılınan ilk cuma namazında canlı yayında hutbe verdi. Ankara Kocatepe Camisi'nde cemaate seslenen Görmez birlik, dirlik mesajları verip dua etti. FETÖ'cü askerlerin darbe girişimine karşı halkın verdiği şanlı mücadeleye değinen Görmez vatanına sahip çıkan milletin asla mahcup olmayacağını söyledi. Bundan sonraki zamanlarda da bu kardeşliğin devam etmesini temenni eden Görmez, hutbede cemaate ve tüm ülkeye 'Gevşemeyin' diye seslendi.



BİZİ DÜŞMANLARDAN KORU


Görmez hutbenin sonunda ise darbe girişiminde şehit olanlar ve vatan için dua etti: “Geliniz bu Cuma gününde, bu mübarek saatte Allah'a yalvaralım. Allah'ım izzetine sığınmak için bütün şer güçlerine, tanklara karşı koyan bu millete zeval verme. Bu milletin üzerinden rahmet ve nusretini eksik etme Allah'ım. Umudumuzu ve huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat verme Allah'ım. Dinimizin, vatanımızın bekasını sarsacak her türlü dahili ve düşmanlardan bizi koru Allah'ım.”



Şehitler için Kur'an okundu


İstanbul'daki camilerde darbe girişimi esnasında şehit düşen asker, polis ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Kur'an okunması talimatını İstanbul Müftülüğü verdi. Kur'an tilavetinin ardından vatanın ve milletin birliği için dua edildi.


#Mehmet Görmez
#FETÖ
8 yıl önce