|

Gevşemek yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gevşemek yok. Meydanlardan ayrılmayacağız. Bu iş 12 saatlik bir operasyon değildir. Kararlı bir şekilde devam edeceğiz” dedi. Erdoğan, idam konusunda da halkın talebinin bir kenara konulamayacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:21 - 18/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, FETÖ mensuplarının darbe girişimine karşı mücadele ederken hayatını kaybeden demokrasi şehitleri ile Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde konuştu.


Erdoğan, “Ülkemizin birliğine, milletimizin bütünlüğüne tahammül edemeyenlerin, üst akıllardan aldıkları talimatla ne yazık ki devletimizi ele geçirme hareketi 15 Temmuz'da fiilen silahlı eyleme dönüştüğü zaman milletimize yaptığımız çağrıya ülkemizin dört bir yanından tüm vatandaşlarımın icabet etmesi, meydanları doldurması ve hiçbir şeye, 'onların tankla topu varsa, bizim de imanımız vardır' diyerek karşılarında durdular” dedi.



HALKIN TALEBİ BİR KENARA KONULAMAZ


Erdoğan, konuşması sırasında kalabalığın “İdam isteriz” sloganları üzerine, “Demokrasilerde halkın talebi bir kenara konulamaz. Bu sizlerin bir hakkıdır. Bunun özellikle anayasal olarak gerekli olan mercilerde değerlendirilmesi yapılır ve kararı da verilir. Biz bugüne kadar hep duygusallıkları geri attık. Kararlarımızı da verirken bin düşündük, bir verdik. Şimdi de aynı şekilde bizler gayet olumlu şekilde bu adımı atarız” diye konuştu.



BİZLER İNTİKAMCI DEĞİLİZ


Kalabalığın “intikam” şeklindeki sloganlarının ardından da Erdoğan, “Bizler intikamcı değiliz. Bu bakımdan sloganik değil, attığımız her adımı düşünerek, ilimle, akılla, tecrübeyle birlikte atmamız lazım. İşte bunun neticesidir ki bu Fetullahçı Terör Örgütü'nün attığı adım karşılığını bulmuştur. En güzel cevabı benim aziz milletim verdi” ifadelerini kullandı.





TEMİZLİK DEVAM EDECEK


Erdoğan, “Dün itibarıyla yargıyı eline geçirmiş olan bu örgüt şimdi teker teker dökülüyor ve şu anda da yargı bunlardan binlercesini gözaltına, açığa almış durumda. Bu olması gerekendi fakat yeterli mi değil. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimizi ne yazık ki perişan eden bu örgüt generallerinden tut en alt kademeye kadar şimdi onlar da tutuklanmaya başladılar. Devletin tüm kurumlarında bu virüsleri temizleme dönemi devam edecektir” diye konuştu. Erdoğan, “inlerine gireceğiz” dediklerini, şimdi ise tam manasıyla inlerine girdiklerini vurgulayarak, “Şu anda Amerika, Batı ülkelerine yazılı olarak da Adalet Bakanlığımız kanalıyla, Dışişleri Bakanlığımız kanalıyla bunları isteyeceğiz. Tavırlarını ayrıca göreceğiz” dedi.



BU İŞ 12 SAATLİK DEĞİL


Vatandaşların gösterdiği ilgi ve alakaya devam etmeleri, gevşememeleri gerektiğini belirten Erdoğan, “Özellikle bu hafta çok önemlidir. Aynı şekilde meydanlardan ayrılmayacağız. Meydanları sizler dolduracaksınız. Gevşemeye gelmez. Bu iş 12 saatlik bir operasyon değildir. Devam edeceğiz. Kararlı bir şekilde yola devam edeceğiz” diye konuştu.



Hükümet idamı muhalefetle görüşecek


Erdoğan, İstanbul Kısıklı'daki konutunun önünde bekleyenlerin 'İdam isteriz' sloganlarına cevap verdi: “Sizin bu talebinizi hükümet olarak da devlet olarak da biliyoruz. Bu talebinizi asla yok farz edemeyiz. Demokrasilerde halk ne diyorsa karar odur. Hükümetimiz muhalefetiyle, ana muhalefetiyle görüşecek, bir karara varacaktır. Bu kararı da fazla geciktiremeyiz. Darbe yapanlar bedelini ödemek durumundadır.”




#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce