|

GESAV’ı suç aracı yaptılar

Konya'da “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında kayyum atanan, bünyesinde Mevlana Üniversitesinin bulunduğu Gevher Sultan Eğitim, Araştırma, Sağlık ve Kültür Vakfının (GESAV) suç işlemede araç olarak kullanıldığı öne sürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:57 - 8/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Konya 5. Asliye Hukuk Mahkemesince GESAV'a kayyum atanmasının ardından soruşturmayla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı.



HİMMETLER VAKFA AKTI


Mevlana Üniversitesine yapılan bağışlar incelendiğinde “himmet, burs, zekat ve fitre” olarak adlandırılan paraların bir kısmının, Mevlana Üniversitesi ve GESAV çalışanları aracılığıyla vakfa bağış geliri kaydedildiğinin tespit edildiği öğrenildi. Mevlana Üniversitesine sistematik olarak çok yüksek tutarda bağışlar yapıldığının belirlendiği bildirildi. Vakfın zarara uğratıldığı, yöneticileri tarafından vakıf zararına işlemler tesis edildiği, işlemlerin mevzuata aykırı gerçekleştirildiği ileri sürüldü.



KAYYUM ATANMIŞTI


Vakfın, FETÖ/PDY'ye finans sağlamak amacıyla toplanan himmet paralarının sisteme sokulması ve örgüte aktarılması amacıyla, “suç işlemede” araç olarak kullanıldığı iddia edildi. Konya'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında dün bünyesinde Mevlana Üniversitesinin bulunduğu GESAV'a mahkeme kararıyla kayyum atanmıştı.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#PDY
#Kayyum
8 yıl önce