EDISYON:

Geçmişte işçilere namus sözü verip tutmayan Kılıçdaroğlu benzer bir çıkışta bulundu: Bu kez 'Bay Kemal sözü' dedi

22:111/05/2023, Pazartesi
G: 1/05/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu
Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlediği mitingde, kamuda çalışan taşeron işçilere kadro vereceğini öne sürüp, "150 bin taşeron işçisine kadro vereceğiz, söz veriyorum. Bay Kemal sözü" ifadelerini kullandı. Hatırlanacağı üzere CHP yönetimine geçtikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden tek bir mesajla 13 binden fazla işçi kovulmuş, mağdurlar günlerce eylem yapmıştı. Kılıçdaroğlu, 2019 yerel seçimleri sürecinde CHP tarafından alınan hiçbir belediyede işçilerin ekmeğiyle oynanmayacağını taahhüt ederek namus sözü vermişti.

Türkiye, bundan 13 gün sonra sandık başına giderek yeni cumhurbaşkanını seçecek. Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin ortağı olduğu Yedili Masa'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları doğrultusunda Manisa'da bir miting düzenledi.

Kılıçdaroğlu: 150 bin taşeron işçiye kadro vereceğiz

Burada açılan bir pankart üzerinden vaatlerini sıralayan Kılıçdaroğlu, "
Endişelenmeyin. Bakın devlet taşeron işçi çalıştırmaz, kadrolu işçi çalıştırır. Devletin taşeron işi varsa o devletin saygınlığına gölge düşürür. Kadrolu öğretmen, ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen. Ne demek ya? Öğretmen öğretmendir. Kadroludur, aylığını alır mesele biter. İşçi, işçidir. Kadrolu işçidir. Taşeron işçisi devlette olmaz. Onun mücadelesini uzun yıllardır veriyorum. Bir kısmı yapılmadı. Yaklaşık 150 bin taşeron işçisine kadro vereceğiz, söz veriyorum. Bay Kemal sözü!
" ifadelerini kullandı.

Geçmişte işçilere namus sözü verip tutmamıştı

Hatırlanacağı üzere CHP yönetimine geçtikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden tek bir mesajla 13 binden fazla işçi kovulmuş, mağdurlar günlerce eylem yapmıştı. Kılıçdaroğlu, 2019 yerel seçimleri sürecinde CHP tarafından alınan hiçbir belediyede işçilerin ekmeğiyle oynanmayacağını taahhüt ederek namus sözü vermişti.

Kılıçdaroğlu, 2019 yerel seçimlerinden önce "
Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak"
açıklamasını yapmıştı.

13 bin kişiyi kovdular

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’ye geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ekrem İmamoğlu başkanı olduktan sonra işçi kıyımına başlamıştı. Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun son paylaştığı verilere göre; 13 bin 312 işçiyi kovan CHP'li belediye, geçen süreçte aralarında terör örgütü PKK iltisaklıların da yer aldığı ve yargılandığı yaklaşık 44 bin 995 yandaş kişiyi işe aldı.





#Kemal Kılıçdaroğlu
#İşçi
#CHP
#İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.