‘Gece görüş gözlüğüne’ beraat

Yeni Şafak
Kıymet Sezer
04:0030/06/2018, Cumartesi
G: 30/06/2018, Cumartesi
Yeni Şafak
 Pilot Albay Mete Kuş ve beraberindeki 11 havacı personele ilişkin davada beraat karar verildi.
Pilot Albay Mete Kuş ve beraberindeki 11 havacı personele ilişkin davada beraat karar verildi.

FETÖ’cülerin askeri mahkemelerde kurdukları kumpasla tasfiye etmek istedikleri albay sivil mahkemede beraat etti.

Konya 3. Asliye Ceza Mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi FETÖ'cü askeri yargıçlar tarafından, eylem hazırlığında olan PKK'ya yönelik savunma planı icra ettikleri sırada "gece görüş gözlüğü"nün kaybolmasıyla ilgili haklarında dava açılan Pilot Albay Mete Kuş ve beraberindeki 11 havacı personele ilişkin davada beraat kararı verdi. Albay Kuş ve ekibi, dava konusu olay yaşandığı sırada PKK’nın karakol saldırılarını ortadan kaldıran Hızır Lazer İşaretleme Sistemini kuruyorlardı.

SİVİL MAHKEME BERAAT DEDİ

Darbe girişimi sonrası askeri mahkemelerin kaldırılmasıyla birlikte Konya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada dün mahkeme kararını verdi. Hakim Muharrem Karadağ, savunmalar, tanık beyanları, inceleme raporları ve tüm dosya kapsamında Albay Mete Kuş ve 11 askerin ayrı ayrı beraatına hükmetti. Albay Mete Kuş, yaptığı savunmada, “Bu dava FETÖ ile PKK'nın ilişkisini ortaya koyan en önemli davalardan birisidir” demişti.

#FETÖ
#Pilot Albay Mete Kuş

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.