Gaziantep provokasyona izin vermedi

Yeni Şafak
18:3121/08/2016, Pazar
G: 21/08/2016, Pazar
Yeni Şafak
Çok sayıda Gaziantepli ile polis ekipleri, cenaze törenini provoke etmeye kalkışan terör yandaşlarına böyle tepki gösterdi.
Çok sayıda Gaziantepli ile polis ekipleri, cenaze törenini provoke etmeye kalkışan terör yandaşlarına böyle tepki gösterdi.

Gaziantep'teki terörist saldırıda yaşamını yitiren 51 kişiden 37'sinin cenazesi bugün toprağa verildi. Cenaze töreni esnasında kente dışarıdan geldiği öğrenilen bir grup terör yandaşı, alanda bulunanları provoke etmeye kalkıştı. Bunun üzerine Gaziantepli vatandaşlar ile güvenlik güçleri provokasyona izin vermeyerek grubu olay yerinden uzaklaştırdı.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde düğündeki terör saldırısında yaşamını yitiren 51 kişiden 37'sinin cenazesi toprağa verildi. Adli Tıp Kurumunda otopsi işlemi tamamlananların cenazeleri, ailelerine teslim edildi. Yeşilkent Mezarlığı Camisine getirilen cenazeler için helallik alındı ve dua edildi.



Cenaze sırasında bölgeye dışarıdan geldiği öğrenilen küçük bir grubun provokasyona kalkıştığı öğrenildi. Güvenlik güçleri ve bölge halkının kısa süre içerisinde tepki göstererek püskürttüğü terör yandaşları alandan uzaklaştırıldı.





"Asla izin vermeyeceğiz"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, cenazelerin toprağa verildiği anlarda yaşanan provokasyona ilişkin ilk bilgileri paylaştı.



Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Asla ve asla dışarıdan, burada bir takım provokasyonlara, burada bu huzur ortamının istismarına asla izin vermeyeceğiz. Karşılarında bizi bulacaklar. Bölgeye il dışından gelen bir grup provokasyona kalkıştı" dedi.



"Siyasi çıkarlar için kullanılmamalı"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise "İl dışından gelen bir grup provokasyon yaptı. Gaziantep'te halk bunu ortak bir acı olarak kabullenmiş durumda. Bu bir grubun meselesi gibi değil. Oradaki insanlar bizim kardeşlerimiz. Siyasi grupların siyasi çıkarlar için bu olayları kullanmasından vazgeçmesi lazım" dedi.











#Gaziantep
#Terör saldırısı
#Mehmet Şimşek
#Recep Akdağ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.