EDISYON:

Gazeteci Nedim Şener İYİ Parti'deki iç karışıklığı anlattı: Akşener kendisini siyaseten bitirdi partililerin en az yüzde 50'si Kılıçdaroğlu'na oy vermeyecek

22:463/04/2023, Pazartesi
G: 3/04/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
Nedim Şener, İYİ Parti'deki iç karışıklığı anlattı: "Kılıçdaroğlu'na yüzde 50'si oy vermeyecek"
Nedim Şener, İYİ Parti'deki iç karışıklığı anlattı: "Kılıçdaroğlu'na yüzde 50'si oy vermeyecek"

Yedili Masa'nın Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesi sonrası İYİ Parti kanadında büyük bir kaos ortaya çıkmıştı. Partinin ağır toplarından Yavuz Ağıralioğlu, HDP ile kurulan ittifak sonrası, "Masaya terörün gölgesi düştü" diyerek İYİ Parti'den istifa etmişti. Yaşananları TVNET canlı yayınında değerlendiren Gazeteci Nedim Şener, Meral Akşener'in siyaseten kendisini bitirdiğini vurgulayıp, "İYİ Parti'nin en az yüzde 50'si HDP meselesinden dolayı Kılıçdaroğlu'na oy vermeyecek." diye konuştu.

Türkiye, cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin seçimi için 14 Mayıs'ta sandık başına gidecek. Cumhur İttifakı aday olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, HDP'nin 'gizliden' destek verdiği Yedili Masa ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu gösterdi.

İYİ Parti'yi karıştıran HDP tartışması: Ağıralioğlu istifa etti

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan etmesi sonrası ilk tebrik HDP ve PKK'dan gelirken bu durum İYİ Parti'de rahatsızlığa neden oldu. Partinin önde gelen isimlerinden Yavuz Ağıralioğlu, masaya terör örgütlerinin gölgesinin düştüğünü öne sürerek İYİ Parti'den istifa etti.

Ağıralioğlu istifa sürecinde yaptığı açıklamasında,
"Bu vebale ortak olmayacağım"
diyerek Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini duyurmuş bir gün sonra da,
"Susmam yönünde telkinler aldım. Masa ilk gerçek toplantısında çöktü. Süreç 'devleti yönetiriz' iddiasını gölgeledi"
demişti.


Gazeteci Nedim Şener İYİ Parti'deki iç karışıklığı anlattı: Partililerin en az yüzde 50'si Kılıçdaroğlu'na oy vermeyecek

İYİ Parti kanadında yaşananları TVNET'te canlı yayınlanan Net Bakış programında değerlendiren Gazeteci Nedim Şener, Meral Akşener'in siyaseten kendisini bitirdiğini vurgulayıp,
"İYİ Parti'nin en az yüzde 50'si HDP meselesinden dolayı Kılıçdaroğlu'na oy vermeyecek."
diye konuştu.

"Akşener bir tükenmişlik sendromuna girdi"

Şener yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Akşener'in buradaki amacının iyi olmadığını, iyi niyetli olmadığını, bir tükenmişlik sendromuna yöneldiğini görebiliyoruz. Masada öyle bir dayak yedi ki ayrıldığında, hala kendisini toparlayabilmiş değil. Ağıralioğlu'nun sözleri masaya ve Kılıçdaroğlu'na gibi olsa da aslında Akşener'e. Eleştiri yaptığı her konuda okları yönelttiği kişilerden birisi de Akşener, adını doğrudan zikretmiyor. PKK-HDP ile iş birliği emperyalizmin uşaklığını yapmak masayı gölgede bırakmak sözleri Akşener'i de kapsıyor. Bunlar siyaseten bitirdi onu, İYİ Parti'nin en az yüzde 50'si Kılıçdaroğlu'na oy vermeyecek"

#Nedim Şener
#İYİ Parti
#Meral Akşener
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Yavuz Ağıralioğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.