|

GATA Sağlık Bakanlığı’na devredilsin

GATA’ya bağlı 40'a yakın hastanenin, Sağlık Bakanlığı’na devredilerek temizlenmesi bekleniyor. GATA’da görevli Binbaşı Nurettin Yiğit, “Askeri hastaneleri ele geçirirseniz istediğiniz kişinin asker olmasını engelleyebilirsiniz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2016 Saturday
Güncelleme: 02:31 - 23/07/2016 Saturday
Yeni Şafak

Fethullahçı Terör Örgütü'nün kalesine dönüşen GATA, darbe için hazırlanan atama listelerinde de dikkat çekti. Darbe kalkışmasının başarıya ulaşması halinde cuntacı subayların yeni görev yerlerinin belirlendiği atama listelerinde, GATA'da görevli 14 subayın ismi yer aldı. Subayların mevcut yerlerini koruması talimatı da yine aynı listede 'devam' notu ile verildi. GATA'ya bağlı hastaneler OHAL durumunda alınacak kararlarla devredilebilir.



DEVREDİN YA DA KAPATIN


Fethullahçı yapılanmanın zirveye ulaştığı GATA ve askeri hastaneler, sıkı yönetim komutanlığı görevlendirmelerinde yer almadığı için gözden kaçırılıyor. Sıkı yönetim emirlerinde GATA için ayrım yapmadan generallerin hemen hepsinin karşısında “göreve devam” yazıyor. Paralel yapı uzantılarının zirve yaptığı GATA ve bağlı hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilerek temizlenmesi ya da etkisizleştirilmesi büyük önem taşıyor. GATA'nın çok büyük bir önemi olduğuna dikkat çeken Yiğit, “İstihbarat Şube gibi subayların geleceğini belirleyen kadroları ele geçirdiler. 2012'de başvurduğum bir sınavda başkası üzerime geçirilince bu işi araştırmaya başladım. Organize bir yapıyla karşı karşıya olduğumuzu gördük. Sınav soruları insanlara verilmiş” dedi.



BAŞBOZKURT ZİRVEYE ULAŞTIRDI


GATA'daki paralel yapılanma Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tabip Tuğgeneral Mustafa Başbozkurt döneminde zirveye ulaştı. Başbozkurt'tan sonra dekan olan Tümamiral Hayati Bilgiç ve ekibi ise bu yapılanmayı bildiği halde hiçbir çalışma yapmamasıyla dikkat çekiyor. Söz konusu Dekan Bilgiç, atama listesinde göreve devam edecek GATA personelleri arasında yer alıyor. Hastanelerde görev alan askeri doktorların yüzde 80'inin paralel yapıya mensup olduğu belirtiliyor.



Sinsice yapılandılar


GATA'da örgütlenen terör örgütü FETÖ üyelerinin, verdikleri sağlık raporlarıyla,Türk Silahlı Kuvvetleri'nin personel yapısında söz sahibi oldular. GATA'da tabip olarak görev yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir subay, FETÖ'nün, son 5-6 yıldır, TSK personelinin muayenelerinin yapıldığı, heyet raporlarının verildiği GATA'da etkinliğini artırdığını belirtti. Tabib subay örgütün, verdiği sağlık raporlarıyla istediklerinin çeşitli birimlerinde yükselmesini sağladığını, istemedikleri kişilerin ise “sağlık problemi var” şeklinde rapor yazarak kurumdan ayrılmasına neden olduğunu söyledi.


#Sağlık Bakanlığı
#GATA
#Nurettin Yiğit
8 years ago