![Yusuf Tekin](https://img.piri.net/piri/upload/3/2024/7/25/ba832e94-otzznfb43xxkpr3iui1tp.jpeg)
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’deki kaçak Fransız okullarını bir kez daha uyardı: Bahsi geçen okulları yasal sınırlar içerisinde eğitim öğretim vermeye davet ediyoruz. Bu okullar, normal koşullarda mevzuatımızda yeri olmayan okullar. Mevzuat içerisine girerlerse eğitim öğretime devam edecekler, girmezlerse zaten yok hükmündeler.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fransız okullarıyla ilgili bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğine dair soru üzerine Tekin, "Bundan sonraki süreçte Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın, Milli Eğitim Temel Kanunu'nun, eğitimle ilgili yasal düzenlemelerimizin amir hükümleri doğrultusunda işlem yapıyoruz. Müzakere yapıp bahsi geçen okulları yasal sınırlar içerisinde eğitim öğretim vermeye davet ediyoruz" diye konuştu.
ULUSLARARASI SÖZLEŞME YAPILMASI GEREKİYOR
Tekin, bu okullarla ilgili nasıl işlem yapıldığına ilişkin soruya, "Bu okullar, normal koşullarda mevzuatımızda yeri olmayan okullar. Dolayısıyla mevzuat içerisine girerlerse eğitim öğretime devam edecekler, girmezlerse zaten yok hükmündeler" yanıtını verdi. Tekin, sözlerine şöyle devam etti: "Bir yasal mevzuatımız var, bir de Anayasamızın 90. maddesi, yani uluslararası sözleşmelerle ilgili maddesi çerçevesinde ülkelerle yaptığımız uluslararası anlaşmalar var. Bu okulların hukuki statüye kavuşmaları için uluslararası sözleşme yapılması gerekiyor. Bahsi geçen ve yasal dayanağı olmayan 12 okulla ilgili, iki ülkenin karşılıklı anlaşabileceği uluslararası sözleşme zemininde yasal dayanak oluşmasını arzu ediyoruz."
GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
Konu hakkında ülkelerle görüşmelerin devam ettiğini belirten Tekin, yeni yasama dönemine yetişme ihtimalinin olmadığını söyledi. Bakan Tekin, "Uluslararası sözleşme yapalım. Özellikle Avrupa'daki Türk vatandaşlarımızın çocuklarının eğitim öğretim alanında demokratik ve özgür biçimde kendi kültürlerini, ana dillerini öğrenebilecekleri zeminde uluslararası anlaşma yapmak için çaba sarf ediyoruz." ifadesini kullandı. Yabancı ülke okullarındaki öğrenci sayısına ilişkin soruyu da Tekin, "Yasal olmadıkları için elimizde yasal bir veri yok" diye yanıtladı. Tekin, geçmiş hükümetlerin de 1993, 1998 ve 2000 yıllarında Fransa'yı bu konuda uyardığını ancak Fransa'nın bu konuda adım atmaktan imtina ettiğini hatırlatarak, "Bizim yapmak istediğimiz şey, Fransa'nın da dahil olduğu diğer ülkelerle karşılıklı uluslararası sözleşme yapmak" değerlendirmesinde bulundu.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
![https://lh3.googleusercontent.com/a/AEdFTp76uizGKqIB6AVcjTD-hOwivIpjIz72jyUDKVhKtfs=s96-c](/_nuxt/img/skeleton.096f642.gif)
sustum ... Sustummm ... Sussstttuuumm ... Cidden REİS yaLnız yapayaLnız ... GeçenLerde kendisi açıkLadı !? ; ALmanya gümrüğünde keyfi bekLetiLen Akkuyu ' nün kazanLarını ... Yarrabi bu nasıL bir kuşatmadır , düşman içere dışarda soLuksuz debeLeniyor . Kendi insanımız iğdiş ediLmiş , düşmanına aşık . ALLah C.C. yâr ve yardımcımız oLsun .
![](/default_profile.png)
Kaçak fransız okullara kim izin vermiş,? terör yuvası, Türkiye düşmanı yetişsin diye mi izin verilmiş? Denetim niye yapılmamış?
![](/default_profile.png)
Eski Milli eğitim bakanımızın özgeçmişini(Sn Ziya Selçuk) ve bakanlık performansı ile eğitim sistemimize katkılarını ayrıca herkesin nasılda sevgisini yürekten kazandığını bir tarafa koyuyorum sonra diğer tarafa mevcut bakanımızın özgeçmişini ve haliyle performans yanısıra milletimizin teveccühünü diğer kefeye koyuyorum sonra diyorum ki, asıl biz kendi değer ve istidadımıza fransız kalmışız da, bundan haberimiz yok malesef. Sn. Ziya Selçuk beyefendi kenara iteklenmişken diğer hususlar nazarımda marjinal bir detaydır. Eğitim sistemi yeniden "duraklama dönemine' girmiştir. Sloganlara konu performanslarla, ömrünü eğitim sistemlerine adamış birisinin performansını mukayese bile etmem. İlime, bilime, irfana saygısızlık olurdu.
![](/default_profile.png)
olacak iş değil. kesinlikle doğrudan müdahale edilmeli. apaçık yasadışı okullar bunlar. ajanmı yetişiyor, Fransaya elemanmı yetiştiriliyor?
![](/default_profile.png)
Hem kaçak okul, hemde Fransız okulu! Türklere Fransa'da kaçak okul açtırırlar mı sizce.
![https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocKyxsFOCLuKuJ-vk6IpADrQodrmFTfr94OvP8mMIEmJPQ=s96-c](/_nuxt/img/skeleton.096f642.gif)
oradan mezun olanların diplomasını MEB kabul etmesin yeter. üniversite sınavına girebilmek için MEB okullarından birini baştan okuyup bitirsinler. :D
![https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/earnest-radio-636.appspot.com/o/profiles%2FATn58q7pkIgFHTO7xJLrUelSDYx2.png?alt=media&token=22bc294a-49bf-49a4-bb9f-e934c392826d](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/earnest-radio-636.appspot.com/o/profiles%2FATn58q7pkIgFHTO7xJLrUelSDYx2.png?alt=media&token=22bc294a-49bf-49a4-bb9f-e934c392826d)
Şu kalıtesis Türk dostu olmıyan Fransız okullarına Türk gençliğimizi kaptırmıyalım, az laf çok iş yapalım, kapatılsınlar, Fransa da böyle okullara izin verıp gençlerini kaptırmazlar bir de hemen çezası var. biraz çiddi olalımki çiddiye alsınlar.