|

Firari savcılar abi çıktı

Darbe girişimi sonrası gözaltına alınan kişilerin itiraflarından yola çıkan İstanbul Başsavcılığı, TSK’da yuvalanan FETÖ’cü askerlerin sivil abilerine yönelik operasyon başlattı. Savcılık, firari eski savcılar Fikret Seçen, Hikmet Usta, Hüseyin Ayar, Mehmet Yüzgeç ve İbrahim Ethem Kuriş’in örgütün asker yapılanmasında abilik yaptıklarını belirledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 18:57 - 9/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki örgüt yapılanmasıyla ilgili çok önemli detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Darbe girişiminin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar'ın koordine ettiği ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay'ın yürüttüğü darbe soruşturması çerçevesinde çok sayıda FETÖ'cü Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin ifadesine başvuruldu. Örgüt yapılanmasına dair çok önemli itiraflarda bulunan subaylar, FETÖ içindeki sivil abilerin isimlerini verdi. Bu itirafların ardından da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “sivil abilere”e yönelik yeni bir operasyon için düğmeye bastı.



EVLERİNDE ARAMA YAPILDI


Dosya kapsamında 40 kişilik bir şüpheli listesi belirlenirken listede sürpriz isimler de yer aldı. Bazı subayların itirafları üzerine firari eski savcılar Fikret Seçen, Hikmet Usta, Hüseyin Ayar, Mehmet Yüzgeç ve İbrahim Ethem Kuriş'in örgütün asker yapılanmasında bir dönem abilik yaptıkları belirlendi. Bu şüphelilerin daha sonra ise semt ve bölge abiliğine terfi ettikleri saptandı. Eski savcılarda dahil 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken adreslerinde arama işlemi başlatıldı. İstanbul Terörle Mücadele Şube ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında firari savcıların adreslerin de arama işlemi gerçekleştirildiği öğrenildi.



Yakalama sonrası yurt dışına kaçtılar


Suikaste kurban giden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ve İstanbul Askeri Casusluk soruşturmalarını yürüten ve eski özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olan Fikret Seçen, hakkında yakalama kararı çıkarılacağını öğrenir öğrenmez Hollanda'ya kaçmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yakalama kararı çıkarması üzerine Hikmet Usta ve Hüseyin Ayar da ortadan kaybolmuşlardı. Hüseyin Ayar, Balyoz soruşturmasının bir bölümünü yürütmüş ve dosyada ikinci iddianameyi hazırlayarak mahkemeye göndermişti.


#Darbe girişimi
#FETÖ
#İbrahim Ethem Kuriş
#Mehmet Yüzgeç
8 yıl önce