EDISYON:

Filistin de Keşmir de aynı Keşmir’e destek vicdanın gereği

14:052/11/2023, Perşembe
Yeni Şafak
Filistin de Keşmir de aynı Keşmir’e destek vicdanın gereği.
Filistin de Keşmir de aynı Keşmir’e destek vicdanın gereği.

Keşmir ve Cammu’yu anmak için düzenlenen “Keşmir Kara Günü” programda konuşan Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Dr Yousaf Junaid, “Hem Filistin’deki hem de Keşmir’deki işgal güçleri demografiyi değiştirmede aynı taktiklere başvuruyor” dedi.

Keşmir ve Cammu’yu anmak için Pakistan Büyükelçiliği başkentte “Keşmir Kara Günü” konulu bir anma programı düzenledi.


Programına TBMM İnsan Haklarını Araştırma Komisyonu Başkanı Derya Yanık ve sivil toplum temsilcileri de katıldı.


Yanık, Keşmir'e destek verilmesinin uluslararası hukukun ve vicdanın gereği olduğunu belirtti. Büyükelçi Dr Yousaf Junaid ise Keşmir konusundaki ilkeli duruşundan dolayı BM Genel Kurulu'nda Keşmir davasını vurguladığı için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.



TERÖRİST YAFTASI

Junaid, Erdoğan’ın BM himayesinde Keşmir için bir referandum yapılması yönündeki talebine Pakistan'ın siyasi, diplomatik ve manevi destek verdiğini aktardı.


Büyükelçi Junaid, Filistin halkının özgürlük mücadelesine destek verdiğini belirterek
“Keşmir’in işgalinde olduğu gibi Filistin’de Müslüman nüfusu kendi topraklarında azınlık durumuna düşmektedir. Gerçekten de hem Filistin’deki hem de Keşmir’deki işgal güçleri demografiyi değiştirmede aynı taktiklere başvuruyor. Yerli Müslüman halkın temel haklarını inkâr ediyor, ayrım gözetmeksizin sivillere karşı kitlesel güç kullanıyorlar. Tıpkı Keşmir halkının özgürlük mücadelesinde olduğu gibi Filistin halkınınım mücadelesi de terörizm olarak yaftalanıyor. İşgalci anlayışlarda paralellik görüyoruz”
dedi.
#Filistin
#Keşmir
#Pakistan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.