|

FETÖ’ye taviz yok

Çankaya Köşkü’nde, paralel devlet yapılanmasının kara para aklaması, finansal boyutu, MGK ve Bakanlar Kurulu’nda bu örgüte karşı alınan kararların uygulanması ele alındı. Başbakan Davutoğlu, katılımcılara, PDY ile mücadelede hiçbir taviz verilmemesi yönünde talimat verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2016 четверг
Güncelleme: 08:00 - 31/03/2016 четверг
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün Çankaya Köşkü'nde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele eden tüm tarafları masada topladı. 'Paralel Devlet Yapılanması ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı' adı verilen ve 3,5 saat süren zirveye, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yanı sıra, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet ve Maliye yetkilileri ile ilgili bürokratlar katıldı. Kara parayla mücadele için kurulan MASAK'tan isimler de toplantıda yer aldı.



PARA TRANSFERİ KESİLECEK


PDY ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı'nda, örgütün kara para aklama, para trafiği, finansal boyutu konusu ile Milli Güvenlik Kurulu, Bakanlar Kurulu ve güvenlik toplantılarında PDY ile ilgili verilen talimatlar, yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler detaylı bir şekilde ele alındı. FETÖ ile mücadelenin kesintisiz ve kararlılıkla devam edeceğinin vurgulandığı zirvede, ağırlıklı olarak örgütün mali kaynakları üzerinde duruldu. Mücadelede gelinen durum ve kurumlar arası koordinasyon değerlendirildi. Yapılanmanın kara para trafiğini kesecek adımlar ele alındı. FETÖ ile mücadelenin kapsamının daha da genişletilmesi planlanıyor. Bu kapsamda, bu yapıya yakınlığı tespit edilen üniversite, okul ve yurtlarla ilgili gerekli çalışmalar yapılacak. Kamu kurumları, belediyelerin imarı, ihaleleri, aldığı kararları, yaptığı işlemleri mercek altına alınacak.



FİRARİLERİN İADESİ İSTENECEK


Bununla birlikte, toplantıda FETÖ'ye yönelik uluslar arası mücadelenin de hız kazanması kararlaştırıldı. Mecliste kabul edilen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun çıkarılmasıyla, başta AB olmak üzere bazı ülkelerin, suçluları iade etmemelerinin önündeki en önemli engel ortadan kalktı. PDY mücadele kapsamında yurt dışına kaçan paralel yapı elemanlarının iadesi istenecek.



BAŞBAKAN'DAN TALİMAT


Dün ilk kez yapılan toplantının belli periyotlarla yapılacağı belirtildi. Davutoğlu'nun, PDY ile mücadelede bundan sonraki süreçte de hiçbir taviz verilmemesi yönünde talimat verdiği öğrenildi. Davutoğlu'nun ihtiyaç halinde mücadeleye ilişkin detayların doğrudan aktarılmasını istediği belirtildi.



Sur çıkarması




Başbakan Davutoğlu, terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonların sona erdiği Diyarbakır'ın Sur ilçesine gidecek. Davutoğlu bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmek üzere Sur'da incelemelerde bulunacak. Davutoğlu'nun ziareti öncesinde, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Kültür Bakanı Mahir Ünal da bugün Diyarbakır'da olacak. Bugün üç bakanın çıkarma yapacağı ilçeyi, yarın da Davutoğlu ziyaret edecek. Ziyaret kapsamında cuma namazını Diyarbakır'da kılacak olan Davutoğlu, Sur'da incelemeler yaparak, hükümetin ilçeyle ilgili stratejisini paylaşacak, vatandaşlarla biraraya gelecek.


#Bakanlar Kurulu
#mgk
#fetö
8 лет назад