FETÖ’ye köle olanların önünü açtılar

Yeni Şafak
Mesude Demirhan
04:0016/10/2016, Pazar
G: 15/10/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

İGİAD’ın düzenlediği ‘Türkiye İş Ahlakı Zirvesi’nde konuşan Numan Kurtulmuş FETÖ'cülerin işadamlarına hayatı çekilmez hale getirdiğini belirterek, “İçine sızdıkları devlet kurumlarının sahip olduğu birtakım imkanları da kullanarak, kendilerinden olanların ve kendilerine köle olanların önünü açmışlardır" diye konuştu.

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından düzenlenen “Türkiye İş Ahlakı Zirvesi” Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Zirvenin açılışında konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ ihanet şebekesinin Türkiye'ye büyük faturalar ödettiğini söyledi.



ARANIZDA FARK VAR


İş dünyasıyla ilgili güven bakımından yapmış oldukları ağır suçların, cürümlerin, millete çok büyük bedeller ödettiğini anlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Sözde işadamı dernekleri sıfatıyla ortaya çıkan bu şebekenin sivil ayaklarından bir kısmı, Türkiye'de iş adamlarımıza hayatı çekilmez hale getirmiş, maalesef içine sızdıkları devlet kurumlarının sahip olduğu birtakım imkanları da kullanarak, iş adamlarımızın arasında, kendilerinde olanların ve kendilerine köle olanların önünü açmışlardır. Bunları hepiniz yakinen biliyorsunuz. Normalde hiçbir şekilde o hızla yükselmesi mümkün olmayan, dünyadan bihaber işadamlarının, bu şebekenin elinden tutmasıyla, devlet imkanlarıyla, bir şekilde onları güçlendirmesiyle ne kadar kısa sürede üst gruplara çıktıklarına hepiniz benden daha çok şahitsiniz."



ENGELLEMEK MECBURİYETİNDEYİZ


“Şimdi bu, bize büyük bir ders olsun” diyen Kurtulmuş şöyle devam etti: “Dini ya da seküler hiçbir grubun toplumsal hayatın içerisinde insanları birbirinden ayırt edecek, kimine imtiyaz sağlayacak kimini ise engelleyecek bir güce kavuşmasını önlemek mecburiyetindeyiz. Eğer iş dünyasında güvenden bahsedeceksek, en önemli şey, herkesin hiçbir engelle karşılaşmadan bu hayatın içerisine girmesi, rekabetin, eşit ve gerçekten adil aktörleri olarak bu rekabetin içerisine katılmasıdır. Bunları sağlayacağız.”



FETÖ'NÜN VE DAEŞ'İN HEDEFLERİ AYNI


PKK'ın hendek teröründeki hedefi neyse, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimindeki hedefinin de aynı olduğunu belirten Kurtulmuş, “DAEŞ'in Türkiye'de yapmış olduğu kanlı eylemlerin arkasındaki hedefler, amaçlar neyse bu FETÖ'cü eşkıyaların hedefi ve amacı aynıdır. Bunları bu salonda olan herkes biliyor. Allah'ın izniyle, milletin cesareti, feraseti ve desteğiyle bu oyunları bozacağız, boşa çıkartacağız. Uzun uzun FETÖ'nün yaptıklarını anlatmaya gerek yok. Sizler de millet de bunu iyi biliyor” dedi.



Çalışma ortamı ahlaklı olmalı


Zirvede moderatörlük yapan Albayrak CEO'su Doç. Dr. Ömer Bolat, küresel rekabet ortamında gitgide vahşileşen bir ortamın yaşandığını söyledi. Toplumda düzen aranıyorsa ahlaki değerlere önem verilmesi ve huzurlu bir çalışma ortamı oluşturulması gerektiğini belirten Bolat, "Sahte ürün üretimi, marka patent sahteciliği, ödeme imkanı olduğu halde borcunu, çekini ödememek gibi yollarla haksız zenginlikler ortaya çıkıyor. İnsan düzelirse dünya düzelir. Herkes kendi kapısının önünü temizlerse her yer temiz olur” diye konuştu.


#İGİAD
#İş Ahlakı Zirvesi
#FETÖ
#Ömer Bolat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.