|

FETÖ’ye karşı milli seferberlik

Terörle mücadelenin Türkiye için beka sorunu olduğunu belirten MHP lideri Bahçeli, hükümete destek verdi. Bahçeli, “Kripto damarın kesilip atılması, kendisini emniyete almış FETÖ’nün siyasi ayağının darmadağın edilmesi milli seferberlik ruhu ile ele alınmalıdır” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 05:14 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli
MHP lideri Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, özellikle terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.

“Hainlerin kökü kazınmadan, haşhaşilerin inleri başlarına yıkılmadan, Türk düşmanları nefretlerinde boğulmadan, şüpheniz olmasın ki aziz milletimiz huzur bulamayacaktır” diyen Bahçeli, zaman zaman aksayıp gevşese de bazen soru işaretleri artıp kuşkular fazlalaşsa da FETÖ’yle mücadelede Türk devletinin doğru bir çizgide olduğunu söyledi.

KAYNAĞI
KURUTULMALI

Bahçeli, “FETÖ artık tümden yok edilmeli, kaynağı kurutulmalıdır. Aynısı başta PKK olmak üzere, diğer terör örgütleri için de geçerlidir. FETÖ’yle mücadelede kafa karışıklığına, ikircikli tavırlara, sırtını sağlama almış hatırlı isimlerin korunmasına hiç gerek ve yer yoktur. Kripto damarın kesilip atılması, kılık değiştirmiş, usul ve üslup açısından kendisini emniyete almış FETÖ’nün siyasi ayağının darmadağın edilmesi artık milli bir seferberlik ruhuyla ele alınmalıdır” dedi.

ABD’YE NOTA
HAKLIDIR

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti esnasında Türk güvenlik görevlilerine kaba, sert, saldırgan ve saygısız muameleler yapıldığını, bunun hiçbir vatan evladının gözünden kaçmadığını söyledi. MHP lideri, “Türk düşmanlarının provokasyonlarını, şiddetli tahriklerini sümen altı edip Türkiye’yi suçlamak, bunu da son derece seviyesiz bir şekilde yapmak utanç duyulacak bir savrulma halidir. Türkiye’nin ABD’ye verdiği sözlü ve yazlı nota haklıdır, hukukidir, doğrudur. Azı vardır ama çoğu asla yoktur” diye konuştu.

TİLLERSON
GEÇMİŞİNE BAKSIN

Bahçeli, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Türk şiddetinden bahsetmesinin, diplomatik nezaket ve teamülleri hiçe sayan yanlı, maksatlı ve çürük bir iddia olduğunu ifade ederek, “Türk ile şiddeti aynı cümlede kullanmak bir kere ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı’nın ne haddi ne de harcıdır. Şiddet görmek isteyen bu bakan kafasını çevirip Irak’a bakarsa, gözlerini dikip ülkesinin geçmişini okursa bizzat kendisi oluk oluk akan masum kanları, kaba güç furyasını net olarak görecektir” dedi.

Hayırlı uğurlu
olsun

Bahçeli, toplantı sonrasında bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı olması ile ilgili sorusu üzerine, “Tartışmaları bitirmeyen bir anlayış Türkiye’de var olduğu müddetçe yapılacak her güzel hareket gölgelenecektir. Bunu bilmek gerekmektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’ni büyük bir kalabalık ve görkemle gerçekleştirmiştir. Kurucusu olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey cumhurbaşkanlığı görevinin yanında partinin genel başkanlığı görevini de üstlenmiş bulunmaktadır. ‘Hayırlı uğurlu olsun’ demek lazım” diye konuştu.

#FETÖ
#MHP
#Devlet Bahçeli
7 yıl önce