|

FETÖ’ye arsa operasyonu

Adana’da FETÖ’ye yönelik operasyonda eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın da aralarında olduğu 27 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Kanuni Üniversitesi’ne, usulsüz yer tahsisi yapmakla suçlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:28 - 14/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon düzenlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 30 adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonda, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, eski Adana Ticaret Borsası Başkanı M.Ç ile iş adamlarının da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada, Adana İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.



TERÖRE FİNANS


Açıklamada, şüphelilerin “Resmi belgede sahtecilik, kamu kurumu zararına dolandırıcılık, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet, örgüt üyesi olmak, örgüt yöneticisi olmak, resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek, nüfuz ticareti” suçlandıkları ifade edildi.



KAÇARKEN YAKALANDI


Emniyetteki işlemleri süren zanlılar arasında eski Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı M.Ç, eski Genel Sekreter Yardımcısı F.Y. ve mevcut Fen İşleri Daire Başkanı R.B, eski Adana Ticaret Borsası Başkanı M.Ç. ve Burç Okulları Genel Müdürü S.S. de bulunuyor. F.Y'nin, otomobiliyle il dışına giderken Adana-Mersin D-400 karayolu kent çıkışında yakalandığı öğrenildi.



PARALARI ÖRGÜTE AKTARDILAR


Şüphelilerin, kurulma aşamasındaki Kanuni Üniversitesi'ne, belediye meclisi kararı olmadan yer tahsisi yaptıkları, bu arazinin yakınında bulunan arsaları ucuza alıp yüksek fiyata sattıkları, belediyenin imkanlarını kullanarak kazanç elde ettikleri ve bu paraları “himmet” adı altında FETÖ'ye aktardıkları ileri sürüldü.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#fetö
#Zihni Aldırmaz
8 yıl önce