|

FETÖ’ye 14 ilde baskın

Tokat ve Elazığ merkezli 14 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda 67 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Melikşah Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Sekreteri A.D. ile iş adamlarının da aralarında olduğu 46 şüpheli gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/03/2016 Saturday
Güncelleme: 01:18 - 12/03/2016 Saturday
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik dün Tokat ve Elazığ merkezli 14 ilde geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Tokat merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda 18 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, FETÖ/PDY kapsamında Tokat il yapılanmasına yönelik birkaç aydır çalışma yürütüldüğünü belirtti. Akgün, Tokat, Ankara, Sivas, Kayseri ve Mersin illerinde da 4 şüpheli olmak üzere 28 şüpheli hakkında gözaltı ve arama kararı verildiğini ifade etti.



SUÇLAMA ÖRGÜT ÜYELİĞİ


Haklarında gözaltı kararı verilen 28 şüpheliden 18'inin yakalandığını ifade eden Akgün, “Diğer şüphelilerin ise aranması devam ediyor. Şüpheliler Tokat Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce gözaltına alındı. Diğer illerden gözaltına alınan şüpheliler ise Tokat Emniyet Müdürlüğüne sevk edilecek” açıklaması yaptı.



ÜNİVERSİTE SEKRETERİ GÖZALTINA ALINDI


Operasyon kapsamında Melikşah Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Sekreteri A.D, “FETÖ/PDY üyesi olmak” suçlamasıyla Kayseri'de yakalandı. Operasyon kapsamında daha önce Tokat'ta fizik öğretmenliği yapan, şu anda çalışmadığı öğrenilen M.P. ise Sivas'ta gözaltına alındı. Mersin'de de gözaltına alınan devlet memuru Y.M.T'nin Tokat'a gönderileceği bildirildi.



EŞ ZAMANLI OPERASYON


Elazığ merkezli 9 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda da 28 şüpheli gözaltına alındı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Elazığ, Antalya, Bursa, İstanbul, Malatya, Bitlis, Kahramanmaraş, Tunceli ve Hakkari'de belirlenen 39 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.



İŞ ADAMLARI DA VAR


Operasyonda “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “resmi belgede sahtecilik”, “Vergi Usul Kanunu'na muhalefet” ile “kamu kurum ve kuruluşları zararına nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla aralarında dershane yöneticileri ve iş adamlarının bulunduğu 39 şüpheliden 28'i gözaltına alındı. Adreslerdeki incelemeler devam ediyor.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
#fetö
8 years ago