|

FETÖ’nün uyuyan hücreleri var

Askeri casusluk kumpasında beraat eden emekli Kurmay Albay Erdoğan, “Paralel yapı masonik bir yapıda örgütlenmiş. Yapılanma içerisinde sessiz kalan birtakım hücreler mevcut” dedi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 8/05/2016 Pazar
Güncelleme: 00:55 - 8/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Kamuoyunda “askeri casusluk davası” olarak bilinen İzmir'deki Askeri Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma davasında hakkında beraat kararı verilen emekli Kurmay Albay Ömer Faruk Erdoğan, FETÖ/PDY ile mücadelenin devletin tüm katmanlarıyla sürdürülmesi gerektiğini savunarak, “Paralel yapı masonik bir yapıda örgütlenmiş. Yapılanma içerisinde sessiz kalan birtakım hücreler mevcut. O hücreler hali hazırda devletin önemli noktalarını tutmuş durumdalar. Zamanı geldiğinde bu hücrelere etkin olması ve birtakım görevler verilerek bunları yapması konusunda direktif verileceğini biliyoruz.” diye konuştu.



TSK İÇİNDE DE YAPILANDILAR


FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde ciddi şekilde yapılandığını iddia eden Erdoğan, TSK içerisinde birtakım noktalarda yer alan kişi ve komutanların dava süreçlerinin hazırlanmasına destek sağladıklarına şahit olduklarını söyledi. Bu şahitliklerin sadece hislere değil belgelere de dayandığını öne süren Erdoğan, üç ve dört yıldız seviyesindeki komutanların paralel yapının kumpaslarına uygun direktifler verdiğini duyduklarında çok üzüldüklerini ifade etti.Erdoğan, “Bu anlamda sıranın TSK içinde yapılananlara da geleceğini düşünüyorum, gelmesi de gerekir. Biliyoruz ki TSK içerisinde birtakım makamları işgal eden insanlar, paralel yapıyla işbirliği içerisinde çalışmaktadır. Onlar da kanuni çerçeveye uygun olarak, yargı karşısına çıkartılacak, hesap vereceklerdir.” şeklinde konuştu.



MÜDAHİL OLACAĞIZ


Emekli Albay Erdoğan'ın eşi Nalan Erdoğan da son iki yılın kendisi ve ailesi açısından kötü geçtiğini, FETÖ/PDY mensuplarının yargılanacağı davada müdahil olmak istediklerini belirterek, “Bizleri mağdur ettikleri gibi kendi çocukları ve eşleri de mağdur olacak. Eşlerimiz aklandı ama onlar aklanamayacak. Torunları dahi, onların ismini zikretmekte utanacak” dedi. Foça Deniz Üs Komutanlığı'nda görevli Kurmay Albay Ömer Faruk Erdoğan 10 yıl hapis istemiyle yargılandığı 357 sanıklı dava kapsamında 20 ay tutuklu kalmış, diğer sanıklar gibi beraat etmişti.


#Askeri casusluk davası
#FETÖ
#Paralel yapı
8 yıl önce