FETÖ’nün para kasasına 10 yıl

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0027/05/2018, Pazar
G: 27/05/2018, Pazar
Yeni Şafak
Memduh Çıkmaz
Memduh Çıkmaz

Çorum’daki FETÖ soruşturması kapsamında 21 sanığın yargılandığı çatı davasında karar çıktı.

Davada tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar hazır bulunurken, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Sudan’da düzenlediği sınır ötesi operasyonla paketleyip Türkiye’ye getirdiği Memduh Çıkmaz, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yoluyla katıldı.

CEZASIZ KALMADILAR

Mahkeme heyeti “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan Ali Arukan'ı 10 yıl 7 ay 15 gün, FETÖ’nün para kasası olarak bilinen Memduh Çıkmaz'ı da 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Kapatılan Kimse Yok Mu Derneği Çorum Şubesi Başkanı Erkal Aykaç, Güven Şahin ve Oğuzhan Polat 8 yıl 9'ar ay, Murat Haliloğlu ve Öner Erek 8 yıl 1 ay 15'er gün, Mehmet Çatar 7 yıl 6 ay, Recep Koçak ve Şaban Çırlan 6 yıl 6 ay 22 gün, Hüseyin Bostancı, Seydi Bilge ve Mahmut Altıkardeş 6 yıl 10 ay 15 gün, Üzeyir Emir 6 yıl 3 ay, Erdal Erdoğan 6 yıl, Ali Osman Bilge ve Tekin Mengüç de 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu sanıklardan Recep Koçak, Şaban Çırlan ve Mahmut Altıkardeş'in adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

#FETÖ
#Memduh Çıkmaz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.