FETÖ’nün okulu artık halkın hizmetinde

Yeni Şafak
09:4214/08/2016, Pazar
G: 14/08/2016, Pazar
IHA
FETÖ'nün okulu artık 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu ismini aldı.
FETÖ'nün okulu artık 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu ismini aldı.

Van'da kapatılan FETÖ'ye ait Özel Serhat Nevbahar İlkokulu'nun ismi '15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu' olarak değiştirildi.​ Okulun yer aldığı mahallenin sakinlerinden Ahmet Baş, daha önceden bu okullarda kindar bir nesil yetiştirildiğini söyledi. Baş, artık herkesin çocuğunun eğitim görebilme imkanı olduğu için de mahalle sakini olarak mutlu olduklarını ifade etti.

Vatandaşların meraklı bakışları arasında yola asılan pankartta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü imzalı “15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu 2016-2017 eğitim öğretim yılında devlet okulu olarak hizmet verecektir" yazısı yer aldı.



Okulla ilgili konuşan mahalle sakinleri ise, geçmişte zenginlerin çocuklarının bu okullarda okuduğunu, kendi çocuklarını buraya gönderemediklerini ifade ettiler. Ahmet Baş adlı vatandaş, geçmişte buralarda kindar bir nesil yetiştirildiğini belirterek, “Buranın devlete geçmesi bizim için daha iyi oldu. Artık her kesimin çocukları burada okuyabilecek. Bu halkımız için de sevindirici bir durum. Artık neslimiz emin bir şekilde yetişecek, bir fitneye kurban gitmeyecek, vatanına ve milletine hainlik etmeyecek bir okul olarak burası hizmet vermiş olacak. Şu anda FETÖ denen terör örgütünün elinden alınması sevindiricidir. Vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Buradan da Reisi Cumhurumuza selam söylüyoruz. Vatanına ve milletine ihanet edebilecek bir nesil yetiştirilmeye çalışılıyordu. Allah'ın izniyle artık buralarda dindar bir nesil yetişecek. Bir nebze de olsa bunlardan da kurtulmuş olduk. İnşallah güzel yarınlar bizleri bekliyor" şeklinde konuştu.







FETÖ'nün okulundaki gizli odada 4 kılıç ve para kasası bulundu


#İl Milli Eğitim Müdürlüğü
#Ahmet Baş
#FETÖ
#Serhat Nevbahar İlkokulu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.