FETÖ'nün medya ayağında gözaltına alınanlar sorguda

Yeni Şafak
Şahin Şen
04:003/09/2016, Cumartesi
G: 3/09/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Murat Aksoy, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ayhan Şimşek, Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Mutlu Çölgeçen tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Ömer Şahin, Abdullah Alparslan Akkuş, Rasih Yılmaz ve Nurullah Öztürk serbest bırakıldı.

FETÖ'nün medya ayağına yönelik soruşturma kapsamında İstanbul polisi tarafından gözaltına alınan 12 kişinin Emniyet'teki işlemleri sona erdi, şüpheliler Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevkedildi. Soruşturma kapsamında 35 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş ancak 12 kişi yakalanmıştı. Emniyet sorguları tamamlanan Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin, Ayhan Şimşek, Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Mutlu Çölgeçen adliyede savcının karşısına çıkarıldı.



SAVCI 8 KİŞİYE TUTUKLAMA İSTEDİ


Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun aralarında bulunduğu 8 kişi, tutuklanmaları istemiyle hakimliğe sevk edildi. Şüphelilerin ifadelerini alan savcılık, Ömer Şahin, Abdullah Alparslan Akkuş, Rasih Yılmaz ve Nurullah Öztürk'ü serbest bıraktı. Savcılık, şüpheliler Murat Aksoy, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ayhan Şimşek, Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Mutlu Çölgeçen'i tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.





115 KİŞİNİN BASIN KARTI İPTAL EDİLDİ


Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, 115 kişinin sürekli basın kartlarını FETÖ ile irtibat, iltisak ya da aidiyet bağlantısı olduğunu değerlendirerek iptal etti. Bu kişiler arasında Nazlı Ilıcak, Ergun Babahan, Alaeddin Kaya, Mustafa Ünal, Şirin Kabakçı, Abdullah Aymaz, Celal Azmi Kalyoncu ve Ömer Şahin gibi isimler yer alıyor. Basın kartı iptal edilen sayısı 620'ye yükseldi. Kurumda 11 çalışanın da işine son verildi.



23 kişi firarda


Haklarında gözaltı kararı bulunan 23 kişi aranıyor. Bu kişiler şunlar: Ergun Babahan, Eyüp Can Sağlık, Mehmet Yavuz Baydar, Erhan Başyurt, Abdülkerim Balcı, Asım Yıldırım, Önder Deligöz, Ali Selçuk Gültaşlı, Şemseddin Efe, Turhan Bozkurt, Yonca Kaya Şahin, Ali Yurttagül, Ayşe Özkalay, Can Bahadır Yüce, Celil Sağır, Faruk Arslan, Hasan Cücük, İbrahim Öztürk, Kemal Gülen, Mahmut Akpınar, Osman Özsoy, İhsan Yılmaz ve Savaş Genç.


#FETÖ
#Celal Azmi Kalyoncu
#Ömer Şahin

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.