|

FETÖ'nün 'mahrem hizmetler imamları' tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü içerisinde 'Mahrem Hizmetler İmamları' olarak görev yapan özel yapının İstanbul ve Marmara sorumluları tutuklandı. FETÖ dershanelerinde Psikoloji, Sosyoloji ve Din Kültürü eğitimleri veren öğretmenlerden oluşan ekibin, İstanbul'da bulunan polis ve askeri okullardaki FETÖ yapılanmasını kuran kadro olduğu ortaya çıktı. Örgütün öğrencileri sınıflandırırken 'aile fakir' şeklinde bir grup ayırdığı da öğrenildi.

Yeni Şafak ve
10:43 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 10:53 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ içerisinde 'Mahrem Hizmetler İmamları' olarak yapılanan kadronun, İstanbul ve Marmara sorumlularına yönelik geniş çaplı operasyon düzenledi.



İstanbul'daki polis okulları ve askeri liselerde FETÖ kadrolaşmasını sağlayan ekipten, lider Hasan Demir'in aralarında bulunduğu 9 kişiyi yakalandı. Emniyette 15 gün süren sorgularının ardından adliyeye sevkedilen FETÖ üyelerinden 5'i tutuklandı, 2'si adli kontrollü serbest bırakıldı, 2'si ise itirafçı olarak etkin pişmanlıktan yararlandı.



Lider dahil 5 tutuklama


Emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevkedilen, mahrem hizmetler imamlarının lideri Hasan Demir ile Marmara Bölgesindeki Karabük, Bilecik, İstanbul'daki Arnavutköy ve Şükrü Balcı Polis okullarının 'mahrem imamları' Yunus Emre Akça, Uğur Yılmaz, Yakup Bübek, Samet Öztürk ve Sinan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yunus Emre Akça, Uğur Yılmaz ve Samet Öztürk'ün Bylock kullandıkları tespit edildi. Akça ve Yılmaz'ın Bylock'ta aktif kullanıcı olduğu, Öztürk'ün ise Bylock listesinden isminin bulunduğu öğrenildi.



Raporda 'aile fakir' detayı


Mahrem Hizmetler imamlarının askeri ve polis okullarındaki FETÖ kadrosuna öğrenci yerleştirirken, haftalık raporlar hazırladıkları ve bu raporları liderleri olan Hasan Demir'e sundukları belirtildi.



Söz konusu raporlarda bazı öğrencilerin örgüte katılması için 'maddiyat' üzerinden faaliyet yürütüleceğinin yazdığı öğrenildi. FETÖ'cülerin öğrencilerin bir kısmını 'aileleri fakir' olarak sınıflandırdığı ve o öğrencileri maddi açıklamalar ile örgüte yerleştirmeye çalıştığı ifade edildi.



İmamlar 'ikna kabiliyetine' göre seçilmiş


İstanbul ve Marmara'daki Mahrem Hizmetler imamlarının, ikna kabiliyetlerine göre seçildiği de öğrenildi. İmamların neredeyse tamamının FETÖ dershanelerindeki öğretmenlerden olduğu, alanlarının ise sosyoloji, psikoloji ve din kültürü olduğu belirtildi.


#FETÖ
#İstanbul
#Marmara
8 yıl önce