Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yakalanan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile eski savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya tutuklandı.
7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya, Ergenekon soruşturmalarının hakimi Dursun Ali Gündoğdu, Selam-Tevhid kumpasını başlatan Savcı Adnan Çimen, İstanbul Başakşehir'deki bir hücre evinde yakalanmışlardı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize ve İstihbarat Şube birimlerinin birlikte yaptığı operasyon ile yakalanan firari FETÖ'cülerin yanlarında boş pasaportlar olduğu ve kaçmak için hazırlık yaptıkları belirlenmişti.
FETÖ soruşturmasında tutuklanan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile eski savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya, ''resmi evrakta sahtecilik'' suçundan da tutuklandı.
Bakırköy Adalet Sarayı'nda SEGBİS aracılığıyla yapılan sorgularının ardından Yargıtay 16. Ceza Dairesince tutuklanan Gündoğdu, Çimen ve Sarıkaya'nın "resmi evrakta sahtecilik" suçlamasıyla tutuklama istemiyle sevk edildiği hakimlik sorguları tamamlandı.
Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği, Gündoğdu, Çimen ve Sarıkaya'nın ''resmi belgede sahtecilik'' suçundan da tutuklanmasına karar verdi.
Bu arada, şüphelilere ev temin ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Erol Yılmaz İrfanoğlu da ''örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme'' suçundan nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, gözaltına alınan hakim ve savcıların bir süredir takip altında oldukları belirtilerek yaklaşık 2 aydır aynı evde yaşadıkları öğrenildi. Yetkililer, şüphelilerin evden hiç dışarı çıkmadıkları, tüm ihtiyaçlarının eski hakim Dursun Ali Gündoğdu'nun teyzesinin oğlu Erol Yılmaz İrfanoğlu tarafından karşılandığı belirtirken eski hakim ve savcıların yakalanmamak için hiçbir şekilde telefon kullanmadıkları öne sürüldü. Gözaltına alınan hakim ve savcıların yakın zamanda yurt dışına kaçaklarının belirlenmesi üzerine operasyon yapıldığı öğrenildi.
Operasyonda şüphelilerin kaldığı evde ele geçirilen pasaportların gerçek olup olmadığının incelenmesi için Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne gönderildi. Polis yetkilileri ilk incelemede boş pasaportların gerçeğe çok uygun olduğunu belirtti.