|

FETÖ'nün kaçakları aranıyor

FETÖ’nün ihanet çetesinin medya, iş dünyası, eğitim ve askeri uzantısını oluşturan, tepe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 22 şüpheli firari durumda bulunuyor. Kaçaklar listesinin başını Fetullah Gülen çekerken, Abdullah Aymaz, Ekrem Dumanlı, Şerif Ali Tekalan gibi isimlerin yanısıra Tuğamiral Mustafa Zeki Uğurlu, işadamı Akın İpek gibi isimler yurt dışına firar edenler arasında yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2017 Pazar
Güncelleme: 04:32 - 16/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
FETÖ'nün kaçakları aranıyor
FETÖ'nün kaçakları aranıyor

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçti. Hain kalkışmayı gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü’nün başta elebaşı Fetullah Gülen, örgütün iki numaralı ismi olarak bilinen Abdullah Aymaz’ın da aralarında bulunduğu 22 örgütün tepe yöneticisi firari durumda bulunuyor. Örgütün tepe yöneticilerinin firar ettikleri ülke ağırlıklı olarak Amerika Birleşik Devletleri olurken, Almanya, Hollanda, Belçika gibi Avrupa ülkeleri de FETÖ’nün üst düzey yöneticilerinin cirit attığı yerlerden sadece birkaçı.

İşte örgütün lider kadrosunda yer alan isimlerin ikamet ettikleri yerler ve örgüt içerisindeki pozisyonları;

FETULLAH GÜLEN

Örgüt elebaşı. 1999 yılında Türkiye’den ayrılarak ABD Pensilvanya eyaletindeki çiftliğinde ikamet ediyor. 17/25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakkında ülke çapındaki savcılıklarca çok sayıda yakalama ve tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunuyor.

ABDULLAH AYMAZ

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’den sonra örgütün en önde gelen ismi olarak biliniyor. Son olarak Almanya’da ikamet ettiği bildiriliyor. 1988 yılından itibaren gazetecilik adı altında örgütün sözcülüğünü yapan Aymaz, bir dönem örgütün gazetesi Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığı’nın yanı sıra Sızıntı dergisinde yazdığı yazılarla ön plana çıktı. Darbe girişiminden sadece 5 ay önce Zaman Gazetesi’nde ‘Nevbahar mesajı’ başlığı altında darbe için hareketlenme olduğunun şifrelerini vermişti.

EYÜP CAN SAĞLIK

FETÖ’nün medya yapılanmasında yer alan kripto isimlerden bir tanesi. MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili haberi ilk yapan Aydın Doğan’a ait Radikal Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni. Sağlık’ın ismi FETÖ adına çok sayıda operasyonel habere imza atmasıyla biliniyor. Eşi Elif Şafak’la birlikte İngiltere’de ikamet ediyor.

HAKAN ŞÜKÜR

Galatasaray’lı eski futbolcu. FETÖ’nün North American University adlı üniversitesinde liderlik dersleri veriyor. Sosyal medyadan ise Türkiye aleyhinde kara propaganda faaliyetlerine devam ediyor.

ÖNDER AYTAÇ

Polis Akademisi eski öğretim üyesi, örgütün medya yapılanmasında yer alan isimlerden bir tanesi. 17 Kasım 2014’te İstanbul’dan firar etti. Nerede olduğu bilinmezken, sosyal medya aracılığı ile örgüt propagandası yapmaya devam ediyor. Özellikle Avrupa’da Türkiye aleyhine çok sayıda konferansa katıldığı biliniyor.

KERİM BALCI

Eski Zaman Gazetesi yazarı. İngiltere’de ikamet ediyor. Darbe girişiminin başladığı ilk saatlerde örgüte ait internet üzerinden yayın yapan kanala bağlanarak darbenin meşruluğunu savunmasıyla tanınıyor. Balcı’nın örgütün İsrail’le bağlantılarını sağlayan isimlerden bir tanesi olduğu biliniyor.

AHMET SAİT YAYLA

Eski Emniyet Amiri. FETÖ’nün DHPK-C Terör örgütüyle ilişkilerini sağlayan isimlerden bir tanesi. Son olarak ABD’de görüldü. Yayla aynı zamanda Çağlayan Adliyesi’nde görevli savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden DHKP-C’li teröristlerden Şafak Yayla’nın kuzeni. Yayla son olarak FETÖ’cülere kucak açan ABD’nin Temsilciler Meclisi'ndeki 15 Temmuz konulu konferansta Türkiye aleyhine propaganda çalışması yapmasıyla gündeme geldi.

ARİF ERDEM

Eski Galatasaray’lı futbolcu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası önce Yunanistan ardından ABD’ye firar etti. Son olarak New York’ta görüldü. Örgütün futbolculardan himmet toplamasını sağlamak için görevli isimlerden bir tanesi.

Medya ayağı Amerika'da
EKREM DUMANLI

Kapatılan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni. Tahşiyeci’lere kumpas, Selam Tevhid’de kumpas soruşturmalarında şüpheli. Ankara’daki FETÖ çatı davası ve Şike’de kumpas davasında ise sanık durumunda. Şu anda örgütün yönetim merkezi ABD’de ikamet ediyor.

EMRE USLU

Örgütün medya yapılanmasındaki en önemli ve derin bağlantıları olan isimlerinden bir tanesi. 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası yurt dışına firar eden Uslu son olarak ABD’nin Virginia eyaletinde görüntülendi. Virginia International University’de öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Uslu, Selam Tevhid’de kumpas davasının elebaşı Fetullah Gülen’den sonra 2 numaralı sanığı.

TUNCAY OPÇİN

Örgütün gazeteci görünümlü en tehlikeli isimlerinden. Balyoz’da kumpas soruşturmasında baş şüphelilerden bir tanesi. ABD’nin Houston eyaletine firar etti. Darbe girişiminden birkaç gün önce Erdoğan için ‘Yatakta basıp, şafakta asacaklar’ şeklinde mesaj attı.

HAMDİ AKIN İPEK
7 milyar
Euro ile
İngiliz'e sığındı

Örgütün finans ayağının en önemli unsurlarından olan Koza İpek Holding’in sahibi. 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası İngiltere’ye firar ettiği biliniyor. ‘Gülen’in bir gülüşüne tüm servetimi bağışlarım’ sözüyle tanınıyor. İpek’in yurt dışına firar ederken yanında 7 milyar Euro ile çıktığı yönünde bilgiler bulunuyor.

AHMET BEYAZ
Para akladı

FETÖ’nün kara para aklamada en önemli organı olan Bank Asya’nın Genel Müdürü. Son olarak ABD’de görüldü.


#FETÖ
#İhanet
7 yıl önce