|

FETÖ’nün imamlarına operasyon

FETÖ’ye yönelik Bursa ve Kayseri’de düzenlenen operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı. Bursa’daki operasyonda bir numaralı şüphelinin Gülen olduğu belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2016 Pazar
Güncelleme: 00:37 - 7/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “FETÖ/PDY”ye yönelik soruşturma kapsamında “bir numaralı şüpheli” Fetullah Gülen ve örgütün Bursa'daki eski ve yeni il ve ilçe imamları ile yardımcılarının da aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Bursa, İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Sivas ve Afyonkarahisar'daki 31 adrese düzenlenen operasyonda 21 kişi gözaltına alındı. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu.



HOCASI GİBİ KAÇMIŞ!


Fetullah Gülen gibi örgütün Bursa imamı C.S. ve sekreteri, ilçe imamı ve eski imamının da yurt dışında olduğu tespit edildi. Şüphelilerden bazılarının geçmiş dönemlerde Bursa'da il ve ilçe imamlığı yaptıkları, bir kısmının ilerleyen yıllarda örgüt tarafından başka illerde görevlendirildiği öğrenildi. Zanlıların, FETÖ/PDY'nin Bursa'daki ana yönetim yapısını oluşturdukları, örgütün amaçları doğrultusunda üst yapıdan gelen talimatları uygulamaya koydukları ve bu talimatları alt kadrolara ulaştırdıkları ileri sürüldü. Şüphelilerin, Bursa'daki finans, bürokrasi ve eğitim gibi alanlarda örgütün faaliyetlerini organize ettikleri ve FETÖ/PDY'ye eleman sağladıkları öne sürüldü.





İŞADAMLARI FİRARDA


Kayseri'deki operasyonda ise, FETÖ/PDY'ye üye oldukları ve finansal destek sağladıkları iddiasıyla aralarında iş adamlarının da bulunduğu 12 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Evlerinde ve iş yerlerinde arama yapılan NS, H.G, M.A, M.A. ve H.O.B. gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan 7 zanlıdan Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı M.F'nin İstanbul'da, A.T'nin Ankara'da, İ.M, M.F, İ.T, M.Y. ve M.Ç'nin ise yurt dışında olduğu belirlendi.


#Fetullah Gülen
#fetö
#pdy
8 yıl önce