FETÖ'nün finansçısı yakalandı

Yeni Şafak
18:4315/10/2015, Perşembe
G: 15/10/2015, Perşembe
IHA

Ankara'da "Fetullahçı Terör Örgütü" soruşturması kapsamında, örgüt adına para topladıkları ve yaklaşık 2 milyon lirayı Moğolistan üzerinden örgüte aktardıkları öne sürülen 5 kişiden biri, İngiltere dönüşünde yakalandı.

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince geçen ay örgüt adına "bağış, himmet ve kurban" adı altında para topladıkları iddia edilen şüphelilerden 4 kişi gözaltına alınmış, bir kişinin İngiltere'ye gittiği tespit edilmişti.



Türkiye'ye döndüğü belirlenen K.Ü. Ankara Keçiören'de ikamet ettiği evinin yakınında gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Fetullahçı Terör Örgütü" soruşturması kapsamında, Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüt adına "bağış, himmet ve kurban" adı altında para topladıkları iddia edilen şüphelilerden M.Ü, İ.K, M.G. ve M.E'yi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan 4 kişi, emniyetteki ifadelerinde, toplanan 2 milyon liranın K.Ü. tarafından yurt dışına çıkarıldığını öne sürmüştü.



Operasyonun ardından mahkemeye çıkarılan 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.



#FETÖ
#finans
#moğolistan
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.