FETÖ’nün CV bankası bulundu

Yeni Şafak
04:004/12/2015, Cuma
G: 3/12/2015, Perşembe
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Bursa’da, FETÖ/PDY üyelerinin devlet kurumlarına yerleştirilmesi amacıyla faaliyet gösteren bir derneğe operasyon düzenlendi. Operasyonda 10 bin kişinin öz geçmişinin bulunduğu bir havuza ulaşıldı.

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt üyelerince devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı belirlenen derneğin 11 yöneticisi ile çalışanı gözaltına alındı.



4 AYLIK HAZIRLIK


Terörle Mücadele ekiplerinin 4 aylık çalışmasının ardından düzenlenen operasyonda dernek yöneticileri ve çalışanları S.K, R.B, O.T, B.G, H.Ç, T.B, Z.D, T.A, H.T, A.E, B.E, gözaltına alındı.



ÖZ GEÇMİŞ HAVUZU


Ekipler, dernek yöneticilerin Paralel Devlet Yapılanması'na bağlı özel okul, dershane ve özel üniversitelerde okuyan ya da örgüte yakın kişiler vasıtasıyla referans olunan, FETÖ'ye hizmet edebilecek öğrencileri tespit ettiğini, bu öğrencilerin özgeçmişlerini bir havuzda topladıklarını belirledi. Şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda yaklaşık 10 bin kişinin öz geçmişinin bulunduğu bir havuza ulaşıldı.



ÖRGÜTE ELEMAN TEMİNİ


Şüphelilerin, öz geçmişi alınan kişilerle mülakat yaptıkları, zanlıların FETÖ/PDY'ye hizmet edecek kişileri böyle belirledikleri öne sürüldü. “Terör örgütüne üye olmak, eleman temin etmek, kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi”nden gözaltına alınan zanlılar, emniyete getirildi.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
#cv bankası operasyonu
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.