|

FETÖ'nün askerleri gözaltına alınıyor

FETÖ'cü askerlerinin dün İstanbul ve Ankara'da kalkıştığı ​darbe girişimi sonrası Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Iğdır, Muş ve Ağrı'da halk sokaklara döküldü​. Vatandaşlar sabaha kadar Türk bayrakları ile demokrasi nöbeti tutarak darbe girişimini protesto etti.​​ Girişiminin önlenmesinin ardından darbeyle bağlantılı ​bir çok ilde rütbeli askerler gözaltına alındı.

Yeni Şafak
10:58 - 16/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:20 - 16/07/2016 Cumartesi
Diğer
Erzincan

3'üncü Ordu Hareket Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar ile

Ardahan

25'inci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın, Erzurum'da 4 subay gözaltına alındı.



Trabzon

4. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında görevli Tank Kurmay Albay Bahadır Dalgıç'ın saat 07.00 sıralarında Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Tank Kurmay Albay Bahadır Dalgıç yaşanan darbe girişimiyle ilgili gözaltında dedi



Kars'

ta 1 yarbay, 3 binbaşı ve 18 asker toplam 22 askeri gözaltına alarak emniyete getirdi. Polis ayrıca darbecilere ait 1 tank, 1 zırhlı aracı el emniyet garajına çekerken, 19 da silaha de el koyarak emniyette muhafaza altına aldı.


TÜRK-ABD Ortak Savunma Tesisi olan

Adana

'daki İncirlik Hava Üssü'ndeki 10'uncu Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van gözaltına alındı. Sabah erken saatlerinde İncirlik Hava Üssü'ne giden polis ekipleri nizamiye kapısından içeri girmek istedi. Polislere uzun süre izin verilmezken nizamiye kapısında zırhlı ve uzun namlulu silahlarla önlem alan polis de çıkışları engelledi. Yapılan görüşmelerin ardından İncirlik Hava Üssü'ndeki 10'uncu Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van gözaltına alındı. Van, sağlık kontrolünün ardından ifadesi için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.



Amasya

15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Amasya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Tuğgeneral Yılmaz'ın Amasya Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğu öğrenildi.



İzmir

Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon başlatıldı. Yapılan operasyonda; arlarında Ege Ordusu Komutanlığın Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, Albay Oksal Çelik ve Yüzbaşı Emir Birgül ile Çiğli 2. Hava Jet Üs Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas'ında bulunduğu 19 asker gözaltına alındı. Gözaltına alınan askerler hastanelerde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra 3 ayrı minibüsle Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. İddiaya göre, darbe girişiminin başarılı olması durumunda Tümgeneral Memduh Hakbilen'in İzmir sıkıyönetim komutanı olmasının planlandığı öğrenildi. Hakbilen'in Ege Ordusu Komutanlığı karargahında


gözaltına alındığı belirtildi.



Adana:

Ankara ve İstanbul'daki darbe teşebbüsüne kalkışan rütbeli 4 pilot, Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda bugün gözaltına alındı. Üsteğmen Fatih Akbulut, Üsteğmen Hızır Özyuva, Binbaşı Devrim Ağırağaç isimli pilotlar üniformalarıyla ismi öğrenilemeyen bir pilot da sivil kıyafetiyle sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Zanlılar sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.



Karabük Safranbolu

'da 125'inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedat Arıcan, sabah Karabük Valiliği'ne geldiği sırada polisler tarafından gözaltına alındı. 'Darbe girişimine destek vermek' suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 şube müdürü, 1 emniyet amiri, 1 polis memuru da yakalandı.



Şırnak

Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan ile 2 binbaşı ve 3 yüzbaşının da aralarında bulunduğu 309 asker gözaltına alındı.



Hatay

Valisi Ercan Topaca, Hatay Havalimanı'na Kayseri'den kalktığı düşünülen bir askeri kargo uçağının geldiğini ve içerisinde bulunan 6 askeri personelin gözaltına alındı. Ayrıca 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat gözaltına alındı.



Sivas

'ta, askeri hakim ve savcı oldukları öğrenilen üsteğmenler İsmail Siyahgül, Fatih Taşkın, Mustafa Bozkurt, Hasan Hüseyin Şahin, Cengiz Topal ve İsa Yılmaz ile teğmen Ali Seval hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.



Denizli

Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında sabah saatlerinde çok sayıda asker için gözaltı işlemi başlatıldı. Havaalanında gözaltına alınan askerler, otobüslere bindirilerek Denizli'ye götürüldü. Askerleri taşıyan otobüslerden ikisi, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü önüne geldi. Otobüsteki, aralarında rütbelilerin de bulunduğu askerler, polis nezaretinde indirilerek emniyet müdürlüğüne alındı.



Van

'da eski 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Yalçın, Van'a yeni atanan 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Salih Ataman, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.



Bitlis

Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar ile aynı birlikte görev yapan Kurmay Başkanı Ercüment Takır'ın gözaltına alındığı bildirildi.



Hakkari

ve

Muş

'ta yürütülen operasyon kapsamında da Hakkari İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demircan Demirci ile Muş Garnizon Komutanı Kurmay Albay İsmail Işık da gözaltına alındı. Şemdinli'de gözaltına alınan Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer'in, Bolu'daki evinde polis ekipleri arama yaptı.Yaklaşık 1 saat süren aramada evde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Ekipler, aramanın tamamlanmasıyla evden ayrıldı.



Yalova

Hava Meydan Komutanı Kurmay Albay Yıldırım, FETÖ darbe girişimi kapsamında, polis tarafından gözaltına alınarak il emniyet müdürlüğüne getirildi.



Kastamonu

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal hakkında ise gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Kastamonu İl Jandarma Komutanlığında görevli Kurmay Albay İrfan Kızılarslan'ın da yakalandığı bildirildi.



Konya'

da sürdürülen operasyonda, soruşturma kapsamında, Konya Bölge Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu, bir binbaşı, bir yüzbaşı ile Kadınhanı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Demir, Ilgın İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Kambur'un da aralarında bulunduğu 7 kişi yakalandı. Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar hakkında da yakalama kararı çıkartıldığı bildirildi.



Balıkesir

Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ile Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu gözaltına alındı.



Isparta

'da, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya ile Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz gözaltına alındı

.


#Darbe
#Operasyon
8 yıl önce