|

FETÖ'nün '1 dolarlı' gazetecileri

FETÖ'cü gazetecilere yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Abdullah Abdulkadiroğlu, Metin Yıkar ve Bülent Ceylan'ın adreslerinde 1 dolar ele geçirildi. B, C ve K serisi olduğu öğrenilen 1 dolarları örgüt içindeki hiyerarşik konumu temsil ettiği biliniyor.

Yeni Şafak
10:49 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 11:10 - 29/07/2016 Cuma
Yeni Şafak
FETÖ soruşturması kapsamında 4 gün önce Abdullah Abdulkadiroğlu hakkında da gözaltı kararı çıkartılmıştı.
FETÖ soruşturması kapsamında 4 gün önce Abdullah Abdulkadiroğlu hakkında da gözaltı kararı çıkartılmıştı.

15 Temmuz sonrası düzenlenen operasyonlar kapsamında yakalanan FETÖ'cülerin üzerinden yada adreslerinden 1 dolar çıkıyor. Hepsinin üzerinde de farklı harfler var. F, L, J, C, B, K, E ve S gibi harfler bulunan dolarlar örgüt için farklı rütbeleri sembolize ediyor. General rütbeli olanlar dahil TSK içindeki birçok subayın üzerinde bulunan 1 dolarların, örgüt içinde bir parola ya da kimlik gibi kullanıldığı belirtiliyor. Ancak askerlerin 1 dolarlarının paroladan öte, farklı bir elektronik sisteme giriş anahtarı ya da haberleşme aracı olarak kullanılıp kullanılmadığı merak konusu. Örgütün hiyerarşik yapısı içinde Fethullah Gülen'in isminin baş harfi de olan "F" harfi en üst düzey isimlere veriliyor.




'Rütbeli' gazeteciler

Bu kapsamda FETÖ operasyonları kapsamında yakalanan üç gazetecinin evinden yapılan aramalar sonucu 1 dolara rastlandı.



Abdullah Abdulkadiroğlu, Metin Yıkar, Bülent Ceylan'ın adreslerinde yapılan aramalarda B, C ve K serisi 1 dolar ele geçirildi.






FETÖ'nün 1 dolarlık akademisyenleri

FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında İstanbul Üniversitesi'nde görevli 31 akademisyen gözaltına alındı. Terör örgütü lideri Gülen tarafından okunduktan sonra darbe şifresi olarak gönderilen 'S' ve 'F' serili 1 dolarlık banknotlar, akademisyenlerin odalarından çıktı. 'S' ve 'F' serilerinin, sadece örgütün üst kadrosuna verildiği belirlendi.








#FETÖ
#1 dolar
#Abdullah Abdulkadiroğlu
8 yıl önce