FETÖ’den ayrılınca okuldan attılar

Yeni Şafak
Cihat Arpacık
04:0014/08/2016, Pazar
G: 13/08/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmalarda alınan tanık ifadeleri, Gülen çetesinin askeri okullara öğrenci sızdırırken kullandığı yöntemi ortaya çıkardı.

Henüz ilkokulda paralel örgütün ağına düşen bir öğrenci, FETÖ abilerinin askeri lise ve polis okulu sorularının kendisine nasıl verildiğini, sınav öncesi örgütün öğrencileri nasıl bu okullara hazırladığını anlattı. 15 Temmuz darbe girişimi öncesi savcılığa babasıyla birlikte ifade veren Ekrem Ürün, şu bilgileri verdi:



SORULAR ABİDEN GELDİ


"2006 yılında Cebeci'de bulunan İltekin İlköğretim Okulu'nda 7. sınıfın 1. dönem öğrencisiyken Dikimevi metro çıkışında tanıştığım Kadir isimli cemaat abisinin ailemi ikna etmesi sonucu cemaat evlerinde kalmaya başladım. Askeri lise, SBS, polis koleji sınavlarına hazırlandım. Cemaat abilerinden Ergin adlı kişi askeri lise sınavına kısa bir süre kala 100 soruluk bir deneme sınavı kitapçığı getirdi. Sınava 4 gün kala kitapçığı geri aldı. 2009'da askeri lise sınavına girdiğimde sınav sorularının bana verilenlerle aynı olduğunu gördüm. Bu sınavdan 100 üzerinden 91 aldım."



GÜLEN'DEN 1 DOLAR


"Askeri okul mülakatına hazırlanırken evimize cemaat abilerinden Ergin, Semih ve askeriyeden yeni mezun bir subay geldi. Sorular sordu, annemin evde başörtü takmamasını, kimliğindeki fotoğrafını değiştirmesini, evdeki Fetullah Gülen kitaplarını, Risale-i Nur kitaplarını hatta Kuran-ı Kerim'in saklanmasını istedi. Askeri okul mülakat sınavında, daha önce beni hazırladıkları soruların aynısını sordular ve başarılı oldum. Bu arada SBS sınavı ile polis koleji mülakatına girmeye de hak kazandım. Ergin isimli cemaat abisi anneme 80 soruluk deneme kitapçığı bıraktı; bu soruların da birebir aynısı sınavda çıktı. Polis Koleji sınavını 153. sıradan asil olarak kazandım, 2009-2010 yılı öğretim yılında kaydımı koleje yaptırdım. Benden sorumlu cemaat abisi Ergin, Mardin'e atandı, Teknoloji Tasarım Öğretmeni olarak. Artık benden Ömer adlı cemaat abisi sorumluydu. Ankara bölgesinde yetkili olarak bilinen cemaat abisi Murat ve ismini bilmediğim bir abi ile Keçiören'deki bir evde görüştük. Polis Koleji'nde tedbirli olmamı söylediler. Koleje girdiğim ikinci hafta evci olarak çıktığımda cemaat abilerinden Murat ve Ömer bana bir dolar verdi. Murat abi parayı verirken 'Bu para Ankara'da 3 kişiye geldi, bunlardan biri benim ancak ben bu parayı sana vermek istiyorum. Eğer kolejden derece ile mezun olamazsan bu harçlığı senden geri alırım, çünkü bu harçlığa layık olman gerekiyor' dedi."



HEPSİNDEN ŞİKAYETÇİ


"Polis Koleji 1. sınıfındayken rahatsızlandım ve tip 1 diyabet teşhisi kondu ama herhangi bir ceza almadım. 2. sınıfı bitirdikten sonra yaz tatili döneminde cemaatin sürekli çağırmasına rağmen toplantılara gitmedim. 3. sınıfın başında tekrar haftasonları toplantısına gitmeye başladım fakat mümkün olduğunca gitmemeye çalıştım. Telefonumu rızam ile arkadaşım kullandığı için 10 ceza puanı aldım. Aynı durumdaki 7-8 devre arkadaşım daha vardı ancak onlara 2 ceza puanı verdiler. 3. sınıfı bitirdiğimde yaz tatillerinde cemaat abileriyle görüşmelerimi tamamen kestiğim için, okulda bir kondisyon aletini yatakhaneye izinsiz çıkarttığım gerekçe gösterilerek hakkımda soruşturma açıldı ve 4 ceza puanı daha verip okuldan ilişiğimi kestiler. Kolejdeki müdürün ve cemaat içindeki abilerin söylemleri aynıydı. Kolej müdürü Cahit Demir, öğrenci işleri şube müdürü Şenol Mollaoğlu, eğitim şube müdürü Alper Altunbaş, emniyet amiri Serkan Çetinkaya, başkomiser Kürşat Ertuğrul ve polis koleji sınav sorularını getiren ismi geçen cemaat abilerinden şikayetçiyim."



#Fetullahçı Terör Örgütü
#Polis Koleji

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.