FETÖ'cülerin darbe planını yaptığı ev

Yeni Şafak
10:2621/08/2016, Pazar
G: 21/08/2016, Pazar
Diğer

FETÖ darbe girişimi öncesi, Adil Öksüz ve darbeci askerlerin her gece toplanarak hazırlık yaptığı belirlendi. FETÖ'cü hainlerin toplandığı ev, Çukurambar'da bulunuyor. Darbecilerin toplantılarına şahit olan apartman sakinleri, "Her gece üçer kişi geliyor, 3 saat kalıyorlardı" dedi.

Hain darbe girişiminde bulunan, ardından gizli tanık ola İzmirli general, Ankara'da darbecilerin toplandığı evi polislere gösterdi.



Ankara

Çukurambar'daki bu lüks evde darbe girişimi senaryosundaki son detaylar konuşuldu. Toplantılara, firari imam Adil Öksüz de katıldı. FETÖ'cüler, 15 Temmuz öncesi, her akşam bu evde toplandı. Sabah'ın haberine göre; Kızılırmak mahallesindeki lüks sitede bulunan Çınar Apartmanı'nın 2. katındaki daireyi FETÖ okulları öğretmeni A.Ö'nün kiralıdığı belirlendi. Komşular, "Her gece üçer kişi geliyor, 3 saat kalıyorlardı" dedi.



Kamera kayıt cihazlarını söktüler


Lüks evin FETÖ'nün eğitim kurumlarında öğretmen olarak çalışan A.Ö. tarafından 1 yıl önce, aylık 2 bin 400 TL'den kiralandığı saptandı. Eşi de kendisi gibi FETÖ'ye bağlı Atlantik Eğitim Kurumları'nda öğretmen olan A.Ö.'nün, darbe girişiminin başarısız olması üzerine Adil Öksüz'ün deşifre olmaması için harekete geçtiği tespit edildi. A.Ö.'nün 24 Temmuz günü toplantılara katılanları görüntüleyen binanın kamera kayıt cihazını söktüğü ortaya çıktı. Aracına çarpıldığını, kamera görüntülerine ihtiyacı olduğunu öne süren A.Ö., kayıt cihazının bulunduğu odanın anahtarını istedi. Bir süre sonra, panodan kayıt cihazının söküldüğü ve A.Ö.'nün de kayıplara karıştığı anlaşıldı. Şüpheli eşyalarını ise taşınma bahanesi ile akrabalarının kamyona yükleyip götürdü.





#FETÖ darbe girişimi
#Adil Öksüz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.