|

FETÖ'cülerin darbe parolasını üç gün önce Cumhuriyet'te yazmış

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Aydın Engin'in 15 Temmuz darbe girişiminden sadece üç gün önce kaleme aldığı yazı dikkati çekti. FETÖ'cülerin belirlediği 'yurtta sulh' parolasına yakın ifadeler kullanan Engin, "Cihanda sulh, peki yurtta ne?" başlıklı yazısında 'sulh​ zedelendi' mesajı veriyor.

Yeni Şafak
15:28 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 15:51 - 1/11/2016 Salı
Yeni Şafak
Aydın Engin​
Aydın Engin​

Cumhuriyet gazetesi yöneticilerine terör örgütleri FETÖ ve PKK adına faaliyette bulunmak suretiyle suç işledikleri gerekçesi ile operasyon düzenlendi. Hakkında gözaltı kararı verilen isimler şunlar: Murat Sabuncu, Akın Atalay, Güray Öz, İbrahim Aydın Engin, Hikmet Çetinkaya, Önder Çelik, Musa Kart, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Eser Sevinç, Müslüm Özışık, Nebil Özgentürk, Can Dündar, Orhan Erinç, Hakan Kara. Bu doğrultuda şüphelilerin adreslerinde arama yapan polis ekipleri, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, avukat Bülent Utku, yazarlar Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin, Güray Öz ve Mustafa Kemal Güngör'ün de aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı.



Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Aydın Engin'in FETÖ'nün hain darbe girişiminden sadece 3 gün önce kaleme aldığı yazı ise dikkati çekti. "Cihanda sulh, peki yurtta ne?" başlığıyla bir yazı kaleme alan Engin, 'yurtta barış' mesajlarının yer aldığı ifadelerini bildirmişti.



  1. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, üslere girmek, iletişim kurabilmek ve sonrasında toplanmak amacıyla 'yurtta sulh' parolasını kullandıkları ortaya çıkmıştı.


FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Engin'in yazısının başlığı, yayımlandığı tarih ve yer alan ifadeler ise dikkati çekti. FETÖ'cülerin bir numaralı parolası olan ifadelerin, FETÖ soruşturması altında operasyon düzenlenen Cumhuriyet gazetesinde darbe girişiminden sadece üç gün önce bildirilmiş olması tepki çekiyor.



'Cihanda sulh zedelendi' mesajı vermiş

Engin'in yazısından kısa bir bölüm:


"Genç Cumhuriyetin en değerli, en önemli, en anlamlı ilkelerinden biri, bence birincisi “Yurtta sulh, cihanda sulh" olsa gerek. Genç kuşaklar için “çevirisi" yani arı Türkçede karşılığı “Yurtta barış, dünyada barış" İlkenin hayattaki karşılığına, uygulamadaki çelişkilere itirazlar olabilir. İtirazlar kısmen haklı da olabilir. Ancak “Cihanda sulh" bölümüne ağır bir itiraz olmasa gerek. 1923'ten bugüne kadar… (Düzeltiyorum: AKP iktidarının ikinci dönemine kadar) Türkiye “cihanda sulh"ü zedeleyecek bir etkinlik; saldırganlık göstermedi."



Cumhuriyet'teki FETÖ parmağını Balbay Şubat'ta yazmış İşte Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmanın detayları

#Aydın Engin
#15 Temmuz
#Darbe girişimi
8 yıl önce