Hükümeti devirmeye yönelik 17-25 Aralık kumpasının mimarlarından dönemin İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ve yardımcısı Yasin Topçu, gizli tanık ‘Garson’ için talepte bulundu. İki FETÖ’cü polis şefi, gizli tanıktan elde edilen bilgilerin kendilerine verilmesini ve dosyaya girmesini istedi.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yolsuzluk adı altında hükümeti düşürmek amacıyla hazırladığı 25 Aralık kumpas davaları bir bir sonuçlanırken, davada yargılanan polis şefleri ise örgütsel taleplerde bulunmaya devam ediyor. İstanbul 14 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 17-25 Aralık davasında ağırlaştırılmış mühebbet hapis cezası alan dönemin İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı mahkemeden, gizli tanık Fatih'in teslim ettiğini iddia ettiği flash belleğin, kendisine verilmesini ve gizli tanık Bayrak'ın mahkemeye çağrılarak beyanının alınmasını talep etti.
GARSONUN BELGELERİNİ VERİN
Tutuklu sanık Saygılı ayrıca, "Gizli tanık Garson'un teslim ettiği iddia edilen dijital delillerin imajlarının kendisine verilmesi ve "Gizli tanık Garson'un tanık olarak dinlenmesini" talep etti. Yine dönemin Mali Şube Müdür yardımcısı Yasin Topçu da gizli tanık Garson'a ait olduğu iddia edilen beyan ve bilgiler ile ilgili taleplerin mahkeme dosyasına girmesini talep etti.
ÖRGÜTSEL TAVIR
Yakup Saygılı 2014 tarihinde tutuklanmasına rağmen 2017 ortaya çıkan gizli tanık Garson’un belgelerine ulaşma çabası, örgütsel bir tavır olarak değerlendirildi.
Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı’nın hazırladığı rapora göre, gizli tanık Garson’dan ele geçirilen SD kartlardaki FETÖ’ye ilişkin bilgilerin, ByLock görüşme içerikleri, operasyonlarda ele geçirilen örgütsel dijital materyallerdeki veriler ve şüphelilerden alınan ifadelerle çoğunlukla örtüştüğünü ortaya koydu. Kumpas davalarından biri olan 17 Aralık davasında karar 2018 tarihinde çıkmıştı. 14 Ağır Ceza Mahkemesi, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde görülen davada eski emniyet müdürleri Yakup Saygılı, Kazım Aksoy, Yasin Topçu ve Nazmi Ardıç’ın aralarında bulunduğu 15 sanığın “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştı.