|

FETÖ'cüler darbe girişiminde internet adresi satın almış

TSK'nın hiyerarşik yapısı dışında FETÖ bağlantılı hainlerin “Yurtta Sulh Konseyi” adını verdiği ABD destekli yasa dışı örgütün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ​"https://yurttasulhkonseyi.com" adresli siteyi aldıkları ortaya çıktı.

Yeni Şafak
12:47 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:09 - 27/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

15 Temmuz gecesi FETÖ'ye bağlı hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası detaylar bir bir gün yüzüne çıkıyor. Darbe girişiminin olduğu gün Panama'dan Türkiye saati ile saat 5.08'de (16 Temmuz) darbenin aktörleri tarafından "https://yurttasulhkonseyi.com" isimli internet adresini aldıkları ortaya çıktı.



Darbeci hainler, TSK'ya ait bir grup olarak nitelendirerek kendilerine "yurtta sulh konseyi" adını vermiş ve TSK adına korsan bildiriyi devlet televizyonu TRT üzerinden halka ilan etmişlerdi.



Türk Silahlı Kuvvetlerinin hiyerarşik yapısı haricinde kamuoyunda FETÖ olarak bilinen ve hakkında birçok soruşturma dosyası bulunan silahlı terör örgütüyle bağlantılı olarak hareket eden “Yurtta Sulh Konseyi" isimli yasa dışı örgüt ABD tarafından destekleniyor.



Kendilerine 'Yurtta Sulh Konseyi' adını veren ABD destekli paralelci teröristlerin, darbenin başarılı olması halinde devlet kurumlarına yönelik atama listelerini bile hazırladığı ortaya çıkmıştı.


#TSK
#Yurtta Sulh Konseyi
8 yıl önce