|

FETÖ'cü olduğunu biliyorduk

ASDER Başkanvekili Mustafa Hacımustafaoğulları, “Hava kuvvetlerinin yüzde 80’inin FETÖ’cü olduğunun istihbaratı bize gelmişti. Akın Öztürk hava kuvvetleri komutanıyken FETÖ’cü olduğu, bir darbe girişimi düşüncesi olduğu yönünde bilgi gelmişti” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:31 - 13/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Akın Öztürk
Akın Öztürk

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkanvekili Emekli Albay Mustafa Hacımustafaoğulları, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, “Akın Öztürk daha hava kuvvetleri komutanıyken onun FETÖ’cü olduğunu, bir darbe girişimi düşüncesi olduğu yönünde bize bilgi gelmişti” dedi. Darbe girişimi gecesi yaşananları televizyondan öğrendiklerini belirten Hacımustafaoğulları, oğullarıyla birlikte evden çıktıklarını anlattı.

DARBE DÜŞÜNCESİ VARDI

Hacımustafaoğulları, evden ayrıldıktan sonra ilk gittikleri yerin Yenişehir Polis Karakolu olduğunu dile getirerek, karakolda yaşananlara dair şunları anlattı: “Saat erken olduğundan daha darbe girişimi olduğundan kimsenin haberi yok. Yatsı ezanı vaktiydi 22.00-22.15 gibiydi. ‘Bu bir darbe girişimidir’ dedim. Bu paralel çetenin darbe girişimidir. O saatlerde darbenin adını koyan ilk seslerdendik. Ben bu paralel çetenin bir darbe girişimini bekliyordum. Hava kuvvetlerinin yüzde 80’inin FETÖ’cü olduğunun istihbaratı bize kişisel olarak gelmişti. Akın Öztürk daha hava kuvvetleri komutanıyken onun FETÖ’cü olduğunu, bir darbe girişimi düşüncesi olduğu yönünde bize bilgi gelmişti. Sonra da MGK üyesi oldu.”


GEREKEN DERSİ VERDİK

Hacımustafaoğulları, General Nurettin Baransel Kışlası önüne geldiklerinde tankların yolu kapatmış olduğunu aktararak, “O gece çok şey yaşandı. Burada niyetimiz darbeye karşı durmaktı. Burada direndik. O akşam üzerimize tank namlusu çevirdiler. Bu kadar haindiler. İnsan bu kadar hain olabilir. Bu olayları hatırlayınca o günü tekrar yaşıyorum. Allah bir daha böyle bir ihaneti bize göstermesin. Millet olarak uyanık olmamız lazım. Bizim artık evimizi bile okçular tepesi yaptık. Her an teyakkuz halindeyiz. O gece millet olarak FETÖ’cülerin kulaklarını çektik. Gereken dersi verdik” diye konuştu.

İyi polisi
oynadı!
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, SETA’nın Washington Ofisi’nce darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle düzenlenen panelde Akın Öztürk’le ilgili şunları söylemişti: “Yıllarca birlikte mesai yaptığım ailecek görüştüğüm bir insan, bir havacı orgeneral... Akın Öztürk. Yıllara dayanan bir mesai birlikteliği yaptığımız bir orgeneraldi. Bu kadar yüksek bir eğitim ve uzun bir kariyerin sonucunda iyi polis kötü polis taktiğinin iyi polis rolünü üstlenmiş.”

#FETÖ
#Akın Öztürk
7 yıl önce