FETÖ'cü muvazzaf askerlere operasyon

Yeni Şafak
17:1512/04/2018, Perşembe
G: 12/04/2018, Perşembe
AA
Bursa merkezli yürütülen FETÖ operasyonunda muvazzaf askerler gözaltına alındı.
Bursa merkezli yürütülen FETÖ operasyonunda muvazzaf askerler gözaltına alındı.

FETÖ'nün "askeri mahrem yapılanma"sına yönelik operasyonda, örgütün "mahrem yapılanma"sında olduğu belirlenen 9 muvazzaf subay gözaltına alındı. Öte yandan yurt genelinde bugün yapılan operasyonlarda çok sayıda asker hakkında da gözaltı kararı verildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ'nün mahrem yapılanmasının deşifre edilmesi soruşturması kapsamında, biri teğmen, 8'i üsteğmen 9 muvazzaf subay hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bursa, Hakkari, İstanbul, İzmir, Malatya, Hatay, Ankara ve Denizli'deki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, 9 subay gözaltına alındı.

Zanlılar, jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Malatya merkezli operasyon: 21 gözaltı kararı

10 ilde gerçekleştirilen Malatya merkezli FETÖ operasyonunda örgütün TSK yapılanmasında yer aldığı belirlenen ve haklarında gözaltı kararı verilen aralarında muvazzaf subayların da bulunduğu 21 kişiden 9'u yakalandı

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından Malatya merkezli Ankara, İstanbul, Bursa, Kars, Erzurum, Diyarbakır, Adana, Hakkari ve İzmir'de operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda haklarında yakalama kararı verilen ve daha önce 2. Ordu Komutanlığı'nda görev yaptıkları öğrenilen biri emekli 4 albay, 2 yarbay, 2 binbaşı, 13 yüzbaşı ve üsteğmenden 9 şüpheli yakalandı.

Yaklaşık bir yıl süren teknik takip ve çalışmanın ardından haklarında yakalama kararı verilen subayların FETÖ/PDY'nin mahrem imamlarıyla irtibatlı oldukları, örgütün sivil imamlarından aldıkları talimatlar doğrultusunda faaliyet gösterdikleri, ankesör ve kontörlü telefonlar ile irtibat kurdukları ve "operasyonel hat" tabir edilen birebir görüşme yaptıkları cep telefonları kullandıkları tespit edildi.

Askeri personelin geçmişte TSK içerisinde önemli görevlerde oldukları aynı zamanda bazılarının deşifre olmamak için TSK'den istifa ederek veya emekliye ayrılarak özel sektörde çalışmaya başladıkları da belirlendi.

Haklarında gözaltı kararı verilen 12 şüphelinin yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

Eskişehir'de muvazzaf astsubay gözaltına alındı

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan muvazzaf astsubay Z.Ç'yi gözaltına aldı.

Zanlının, Emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmanın sürdüğü İzmir'e gönderileceği öğrenildi.

Tokat'ta 3 subay ve bir astsubaya gözaltı

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlatığı FETÖ'nün mahrem askeri yapılanması soruşturması sürüyor.

Soruşturma kapsamında Ankara, Erzurum, Hakkari, Hatay, Iğdır, İstanbul, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kütahya, Tokat, Van ve Zonguldak'ta haklarında yakalama kararı verilen, aralarında meslekten ihraç edilen 3 subay ve astsubayın da bulunduğu 17 zanlıdan 4'ü gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, diğer zanlıların yakalanması için çalışmalara devam ediyor.

Batman merkezli FETÖ operasyonu: 20 gözaltı

8 ilde yürütülen Batman merkezli operasyonda, örgütün askeri mahrem yapılanmasında olduğu belirlenen 20 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

#TSK
#FETÖ
#Operasyon

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.