|

FETÖ tutuklusu 50.402

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hukukçular Derneği’nin İstanbul Haliç Kongre Merkezi’ndeki iftar programında yaptığı konuşmada önemli bilgiler verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2017 Pazar
Güncelleme: 05:31 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

FETÖ soruşturmalarında son dönemde tartışmalara neden olan tahliyelere ilişkin Bozdağ, “Tutuklandıktan sonra adli kontrolle daha sonra tahliye edilmiş 7 bin 969 kişi var ve tutuksuz yargılanan pek çok kişi var. Tutuksuz yargılanmak ya da adli kontrolle serbest bırakılmak yahut da tutukluyken adli kontrolle serbest bırakılarak yargılamaların devam etmesi tahliye edilen kişilerin beraat ettiği anlamına gelmez. Bunlarla ilgili karar, yargılama süreci tamamlandıktan sonra mahkemeler tarafından verilecektir” dedi. Cezaevlerinde FETÖ’den tutuklu zanlı/sanık sayısını da açıklayan Bozdağ şöyle konuştu:

80 MİLYON ŞAHİT

“Şu anda FETÖ soruşturmaları kapsamında 790 kişi gözaltında. 7 bin 505 kişi hakkında yakalama kararı var. Tutuklu kişi sayısı 50 bin 402. Haklarında adli kontrol kararı verilmiş 47 bin 136 kişi bulunuyor. FETÖ’cüler talimatla yalan savunmalar yapıyor. Tankın içinde suçüstü yakalanmış, arabayı çiğnemiş, içinde insanımız şehit olmuş, bunu inkar ediyor. Suç, mağdurlar, suç aleti ortada, suçun faili suç aletinin içinde yakalanıyor; buna rağmen inkar ediyor. Suçüstü halinde inkar etmenin kimseye bir faydası yok. Darbe teşebbüsünün şahidi 80 milyon aziz Türk milletidir, başka şahide gerek yok.”

SINAVLAR BİRLEŞİYOR

“En geç ekim ayında Avukatlık Kanunu’nda değişiklik öngören kanun tasarısını TBMM gündemine taşıyacağız. Avukatlığa geçişte sınavı getirme, Barolar Birliği’nin birlik seçimleri hususları başta olmak üzere pek çok konuda önemli değişiklikler yapılacak. Hem hakim ve savcılığa geçişte hem de avukatlığa geçişte bir uygulama birliğini sağlayan adım atmayı düşünüyoruz. Hakimlik, savcılık ve avukatlık için ayrı ayrı sınav yapmayacağız. Hakim, savcı, avukat herkes aynı sınava girecek. Ayrıca Barolar Birliği’nin siyaset yapmaktan vakit bulamayıp ilgilenemediği stajyer avukatlarla ilgili de yeni bir düzenleme yapacağız.”

#Bekir Bozdağ
#FETÖ
7 yıl önce