FETÖ travmasını uzmanla atlatacaklar

Yeni Şafak
Ayfer Mallı
04:0021/08/2016, Pazar
G: 20/08/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

6 ay önce 43 ilde 83 personel ile başlatılan öğrenci yurtlarında “Manevi Rehberlik” pilot projesinin, okulların açılması ile tüm illerde uygulanması planlanıyor. Proje ile FETÖ mağduru öğrencilerin geçirdikleri travmalardan arındırılması sağlanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde 6 ay önce uygulamaya koyulan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlarda “Manevi Rehberlik” projesinin tüm yurt geneline yaygınlaştırılması için Diyanet İşleri Başkanlığı çalışmalarını hızlandırdı. KYK yurtlarında sürekli personel görevlendirilmesi için müftülüklere bilgi notu gönderildi.



SORUNLARA ANINDA ÇÖZÜM


Proje ile FETÖ'nün okullarında okuyup, yurtlarında kalan öğrencilerin devlet kurumlarına geçmesi ile birlikte bu gençlerin yaşadıkları travmalardan arındırılması da sağlanacak. Yurtlarda görevlendirileceklerin şu özeliklerde olması belirtildi: “Müftülüklerimiz, söz konusu çalışmanın önemini göz önünde bulundurarak nitelikli personelin görev almasını teşvik etmeli. Tespit edilecek personelin gençlerin dil, üslup ve beklentilerine cevap verecek nitelikte, toplumsal ilişkilerde güçlü, iletişim becerileri yüksek ve gençlere dini danışmanlık/rehberlik yapacak seviyede birikim ve donanımda olması son derece önemli olup aksi durumlar onulmaz hasarlara sebebiyet verebilir.”


#Manevi Rehberlik
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.