FETÖ talimatıyla sosyal demokrat!

Yeni Şafak
Osman Özgan
04:003/11/2017, الجمعة
G: 3/11/2017, الجمعة
Yeni Şafak
Eski Danıştay Üyesi Oktay Aydın hakkında “Silahlı terör örgütünü yönetme” suçundan fezleke düzenlendi.
Eski Danıştay Üyesi Oktay Aydın hakkında “Silahlı terör örgütünü yönetme” suçundan fezleke düzenlendi.

2008’den sonra FETÖ üyelerince ele geçirilen YARSAV’ın bir dönem en etkili isimlerinden Oktay Aydın’ın, teröristbaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla sosyal demokrat görüntü çizdiği ortaya çıktı. Sosyal demokrat görünümlü FETÖ’cü yargı mensuplarından oluşan “Sivaslılar Birimi”nin kurucusu olan Aydın, Gülen'in iltifatıyla YARSAV'da yükselmiş.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün yargı yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında eski Danıştay Üyesi Oktay Aydın hakkında “Silahlı terör örgütünü yönetme” suçundan fezleke düzenlendi. Fezlekede, Aydın’ın uzun yıllar başkan yardımcılığını yaptığı Yargıçlar ve Savcılar Birliği’ne (YARSAV) ilişkin de önemli ayrıntılar yer aldı.

MUHALEFET PARTİLERİNİ İKNA ETTİLER

Fezlekede, teröristbaşı Fetullah Gülen’in talimatının ardından örgüt üyesi yargı mensuplarının o dönemde en güçlü sivil toplum kuruluşlarından birisi olan YARSAV’a üye olmaya başladıkları anlatıldı. Örgütün sosyal demokrat görünümlü YARSAV üzerinden muhalefet parti yetkililerini de birçok konuda ikna ettikleri belirtildi.

GÜLEN'DEN ÖZEL İLTİFAT

Fezlekede Aydın’ın, örgütün üst düzey yöneticilerinden gelen talimat doğrultusunda YARSAV’da yer aldığı belirtilirken, çevresine “sosyal demokrat bir kişi” profili çizdiği, yaşam tarzı olarak da bu çerçeve içinde görünmeye çalıştığı ifade edildi. Yıllarca bu sosyal demokrat görüntüsü altında FETÖ adına faaliyetler yürüttüğüne işaret edilen Aydın’ın, Pensilvanya’nın özel iltifatına ve selamına göre yönetimdeki görevini devam ettirdiği kaydedildi.

“SİVASLILAR BİRİMİ”Nİ KURMUŞ

Fezlekede, 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası FETÖ’nün yargıdaki uzantılarının tasfiye edilmesi üzerine sosyal demokrat olarak bilinen veya görünen yargı mensupları içerisinde yer almak amacıyla örgüt mensuplarından oluşan “Sivaslılar Birimi”nin kurulduğu belirtildi. Söz konusu birimin YARSAV içerisinde o dönem yönetici konumunda bulunan Oktay Aydın tarafından kurulduğu ifade edili.

SOL GAZETELERİ OKURDUK

YARSAV üyesi olan ve aynı zamanda örgütün “Sivaslılar Birimi” isimli yapılanmasında yer alan eski idari hakim Uğur Güngör ifadesinde, Oktay Aydın’ın talimatı sonucu sol ve sosyal demokrat yazarlara ilişkin kitapların, gazetelerin ve sosyal medya hesaplarının takip ettiklerini, YARSAV üyesi yargı mensuplarıyla irtibat kurulduklarını anlattı.

  • YARSAV planları ByLock’tan
  • Örgütün YARSAV’ı kendi çıkarları için kullandığını ortaya koyan ByLock yazışmaları da fezlekeye girdi. Yargının sivil imamlarından olan “Emin” kodlu Resul Yüksektepe ile örgüt mensubu eski hakim Mehmet Tank arasındaki yazışmalarda YARSAV’ın belirttikleri konuda kullanılabileceğini ifade ettikleri görülüyor. 16 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşen yazışmaya göre, Mehmet Tank, “Önemli olan, savcıları bu soruşturmalarla uğraştırmak ve görevi ihmallerini belgelettirmek. YARSAV bu anlamda kullanılabilir” diyor.
#FETÖ
#ByLock
#YARSAV

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.