FETÖ mektuba döndü

Haluk Karakaya
04:004/10/2018, Perşembe
G: 4/10/2018, Perşembe
Yeni Şafak
"Şifreli yazışma" teknik ekiplerce çözülmeye çalışılıyor.
"Şifreli yazışma" teknik ekiplerce çözülmeye çalışılıyor.

FETÖ’cüler, ByLock, Eagle ve ankesör gibi birçok farklı iletişim araçlarını deşifre edilince yeni arayışa girdi. Terör örgütü üyeleri, teknik takibe takılmamak için klasik haberleşme yöntemlerini kullanmaya başladı.

ByLock, Eagle ve ankesör gibi birçok farklı yöntem kullanan FETÖ’nün mahrem imamları teknik takibi atlatmak için klasik haberleşme araçlarına dönüş yaptı. Mahrem imamların kendi aralarında haberleşmek için mektuplaştığı ortaya çıkarılırken, "şifreli yazışma" teknik ekiplerce çözülmeye çalışılıyor.

ŞİFRELİ MEKTUP

FETÖ'nün mahrem yapısı gizliliğini korumak için farklı yöntemler kullanırken, kendi aralarında haberleşmek için yeni bir yöntemi çözüldü. FETÖ'cülerin iletişime geçmek için posta yoluyla haberleştikleri ortaya çıktı. Bu yöntemi ise teknik takibe takılıp deşifre olmamak

için kullandıkları belirtildi. Mektupların içeriğinde ise şifreli bir yazışma oluşturdukları ve çözümü için teknik ekibin çalıştığı öğrenildi.

#FETÖ
#ByLock

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.