FETÖ mağduru pilotlar göreve

Yeni Şafak
Kıymet Sezer
04:002/08/2016, Salı
G: 2/08/2016, Salı
Yeni Şafak

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda, FETÖ’cü doktorların sağlık raporlarıyla işinden olan pilotlar için harekete geçildi. TSK’yı sivilleştiren kararname uyarınca, yeniden sağlık muayenesinden geçirilecek personel, pilot olabilecek.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çok sayıda pilotun Türk Silahlı Kuvvetler'den (TSK) ihraç edilmesiyle oluşan “açık” için harekete geçildi. Uzanmaların, “envanterdeki uçak sayısı düşünüldüğünde 675 pilot olması gerektiği” görüşünden yola çıkan hükümet ilk adımı attı.



YENİDEN RAPOR ALACAKLAR


Muharip pilot açığını gidermek üzere ilk önlem, ikinci ihraç kararnamesi olarak görülen 669 sayılı OHAL Kararnamesi'yle alındı. Kararname'yle TSK İç Hizmet Kanunu'na geçici madde eklendi. Buna göre, sağlık nedeniyle sınıf veya statü değişikliği işlemine tabi tutulan TSK personeli, 1 yıl içinde başvurmaları halinde, Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın müşterek oluşturacağı komisyonlar tarafından yeniden sağlık muayenesine tabi tutulacaklar. Buradan verilecek raporlar kesin olacak ve bu rapor sonucuna göre de bu personel hakkında işlem tesis edilecek. Düzenlemeyle askeri hastanelerdeki FETÖ doktorlarının “uçamaz” raporu vererek yer hizmetlerine çektiği pilotların yeniden uçmasının önü açılacak.





SAĞLIK RAPORLARIYLA TASFİYE


Yapılan bu düzenleme en çok da FETÖ'nün Hava Kuvvetleri'ndan sahte doktor raporlarıyla tasfiye ettiği pilotlar için umut oldu. Yeni Şafak, FETÖ'nün, TSK'da örgütlenmek için kendinden olmayan subayları hangi yöntemlerle sistem dışına ittiğini 21 Haziran'da yazmıştı. Haberde, “Orduda daha çok yönetim kademelerini ve kritik birimleri ele geçirmeyi amaçlayan örgütün, kumpas davalarıyla ulaşamadığı subayları sağlık raporlarıyla tasfiye ettiği” anlatılmıştı. Hava hastanelerindeki doktor imamlar eliyle savaş uçağı pilotları “uçamaz” raporu verilerek yer hizmetlerine çekildiği de ortaya çıkmıştı.



500 PİLOTA KUMPAS


Sağlık raporuyla son 5-6 yılda sistem dışına itilen pilot sayısının 500'den fazla olduğu belirtiliyor. Bu pilotların bir kısmının da TSK'dan istifa ederek sivil pilot olarak hayatına devam ettiği biliniyor. Sadece Hava Kuvvetleri'nde değil, tüm kuvvetlerde FETÖ'nün sağlık raporu yoluyla askeri personelin sınıf ve statülerinin belirlendiği öne sürülüyor.



#FETÖ
#Hava Kuvvetleri Komutanlığı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.