Tahşiye Grubu'na yönelik kumpas kurdukları iddiasıyla Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Tufan Ergüder, Ömer Köse ve Mutlu Ekizoğlu'nun aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 33 şüphelinin yer aldığı dava bugün başlıyor. Sanıkların ilk kez hakim karşısına çıkacağı davanın iddianamesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) lideri Fetullah Gülen 1 numaralı şüpheli olarak yer alıyor.
Davanın görüleceği İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Fetullah Gülen hakkında, “kaçak olması ve kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması” gerekçesiyle tutuklama kararı verdi. Mahkeme, Gülen hakkında, Interpol aracılığıyla 'Kırmızı Bülten' çıkarılması amacıyla Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmasına hükmetti. Bugün ilk kez görülecek duruşmada sanıkların kimlik tespitleri yapılacak. İddianamenin de okunacağı duruşma yarın da devam edecek.
Paralel yapının emniyet ayağı, örgüt lideri Fetullah Gülen'in talimatıyla harekete geçerek Tahşiye Grubu'na yönelik 2009 yılında soruşturma başlattı. Soruşturmanın dönüm noktası olarak nitelendirilen Tahşiye Grubu'na ait Bahçelievler'deki evde paralel polislerin yaptığı aramalarda 1 adet Rus yapımı el bombası, 2 savunma tipi el bombası ve 1 adet de sis bombası ele geçirildi. Savunma tipi 2 el bombasının ise seri numaraları silindi. Ancak, Tahşiyeciler operasyonunda bombaların bulunduğu Bahçelievler ilçesi Siyavuşpaşa Mahallesi'ndeki ev için takip kararı alınmadı.
İstihbarat Daire Başkanlığı, Tahşiye Grubu'nun yargılandığı Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazıyla paralel örgütün 'Tahşiye Grubu El Kaide ile irtibatlıydı' iddialarını boşa çıkardı. Yazıda Tahşiye grubunun terör örgütü olduğu veya terör örgütleri ile ilişkili olduğuna dair, İstihbarat Dairesi Başkanlığı başta olmak üzere, Bakanlar Kurulu kararlarında ve Uluslararası kurumların kararlarında her hangi bir kayda rastlanmadığı belirtildi.