FETÖ Hakim Çambel'i ölüme sürgün etti

Yeni Şafak
04:0026/08/2016, Cuma
G: 26/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

Bir dönem FETÖ'nün güdümünde olan HSYK'nın Hakim Alaattin Çambel'i bile bile ölüme sürgün ettiği ortaya çıktı. Soğuk iklimin tetiklediği 'Crohn' hastası Hakim Alaattin Çambel'i 2011 yaz kararnamesiyle Adana'dan Erzurum'a tayin edildi. Hastalığına ait raporlar özlük dosyasında olmasına rağmen dönemin HSYK'sına yaptığı itirazlar görmezden gelinen Alaattin Çambel FETÖ'nün zulmüne dayanamayarak intihar etti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırılan 2 bin 847 hakim ve savcıyı oy birliğiyle meslekten ihraç etti. HSYK bu kararına gerekçe olarak 61 sayfalık bir metni kendi internet sitesinde paylaştı. Gerekçeli kararda HSYK'nın FETÖ'nün güdümünde olduğu süre zarfında örgüte üye olmayan hakim ve savcıların nasıl köşeye sıkıştırıldıkları ve adeta ölüme terk edildiklerine dair örnekler paylaşıldı. Bunun en çarpıcı örneklerinden birinin Erzurum Adliyesinde Çocuk Mahkemesi Başkanı Hakim Alaattin Çambel'in 19 Ocak 2014 yılında intihar etmesi oldu.



MAZERETLER DİKKATE ALINMADI


52 yaşındaki Çambel'in lojmanda beylik tabancasıyla intihar etmesine FETÖ'nün neden olduğu HSYK'nın gerekçeli kararında ayrıntılarıyla anlatıldı. Kararda, FETÖ'nün hedefinde olan hakim ve savcıların ünvanlı görevlere atanmasının engellendiği veya unvanlı görevde olan bazı hakim ve savcılarının bu görevlerden alındığı ifade edildi. Kendilerinden olmayan hakim ve savcıların atamalarının yapılması bir yana sağlık sorunları gibi mazeretlerini dahi dikkate almayarak adeta ölüme sürgün edildikleri belirtildi.



ADANA'DAN ERZURUM'A TAYİN ETTİLER


Bu kapsamda akla ilk gelen örneğin hakim Alaattin Çambel'in intihar etmesine sebep olan süreç kararda anlatıldı. Çambel'in soğuk iklimin tetikleyici bir etken olduğu 'Crohn' hastası olduğu, özlük dosyasında sağlık kurulu raporu bulunmasına rağmen 2011 yılı yaz kararnamesiyle Adana Ceyhan ilçesinden Türkiye'nin en soğuk ili olarak bilinen Erzurum iline tayin edildiği aktarıldı.



“HASTALIĞIM ARTTI BENİ TAYİN EDİN”


Çambel'in atamaya karşı yaptığı itirazların reddedildiği ifade edilen gerekçeli kararda, Çambel'in 2 yıl çalıştıktan sonra 2013 yılı yaz kararnamesiyle hastalığının arttığını belirterek başka herhangi bir yere tayinini istediği ancak dönemin HSYK'sının bu talebe duyarsız kaldığı ifade edildi.



ZULME FAZLA DAYANAMADI


HSYK'nın bu talebe duyarsız kalarak Çambel'i adeta bile bile ölüme mahkum ettiğine dikkat çekilen kararda, hastalığı ilerleyen ve uğradığı zülme daha fazla dayanamayan hakimin tüm çabaları sonuçsuz kalınca 19 Ocak 2014 tarihinde intihar ederek yaşamına son verdiği ifade edildi.


#Alaattin Çambel
#HSYK
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.