|

FETÖ Genelkurmay arşivine böyle sızmış

Paralel yapının elemanlarının örgütlü biçimde devlete sızdığı KPSS soruşturmasında ortaya çıktı. Eski bir cemaat mensubu M.E. ifadesinde, "Genelkurmay arşivinde çalışmak üzere tarih mezunları alınacağının cemaat tarafından takip edildiğine tanık oldum. Bu sınava bunların telkiniyle katıldım kazanamadım. Kazanan başka bir cemaat üyesi oldu" dedi.

Yeni Şafak
10:27 - 16/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:37 - 16/12/2015 Çarşamba
Diğer

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından 230 şüpheli hakkında hazırlanan bin 420 sayfalık iddianamenin ayrıntıları ortaya çıkıyor.



İddianamenin, FETÖ/PDY ile ilgili “örgütün tespiti, amacı, hareket tarzı ve stratejisi" başlıklı bölümünde, eski bir cemaat mensubu M.E.'nin savcılık ifadesi yer aldı. Milliyet'in haberine göre, 2005-2010 arasındaki bazı sınavların usulsüz olduğunu iddia eden M.E., "Örgütün temel yapısında tüm sınavları takip eden mercek altına alan imam ve bölge imamları var. Genelkurmay Başkanlığı arşivinde çalışmak üzere tarih mezunları alınacağına, bunun da cemaat tarafından takip edildiğine tanık oldum. 2007 ya da 2008'de yapılan Genelkurmay'ın bizzat kurum olarak yaptığı bu sınava bunların telkini ile katıldım ancak kazanamadım. Kazanan başka bir cemaat üyesi oldu" ifadesini kullandı.

#paralel
#fetö
#kpss
#Yücel Erkman
9 yıl önce