|

FETÖ davalarında peş peşe tahliyeler

FETÖ lideri Gülen’in prensi olarak bilinen Gültekin Avcı’nın ardından, örgütün Tekirdağ ve Edirne yöneticileri de serbest kaldı. Dönemin İstihbarat Şube Müdürleri telekulakçı Halil Hilal Seyfi ve Özgür Nikbay, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararla tahliye edildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2016 Pazar
Güncelleme: 23:20 - 18/06/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in prensi Gültekin Avcı'nın tahliyesinin ardından 2 polis şefi daha tahliye edildi. Dönemin İstihbarat Şube Müdürleri Halil Hilal Seyfi ve Özgür Nikbay serbest bırakıldı. Paralel yapıya yönelik usulsüz dinleme davasında geçtiğimiz günlerde çok tartışılacak bir karar çıktı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 19 sanığın tutuklulukta geçirmiş oldukları süreler ve sabit ikametgah sahibi olmalarını göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi. Adli kaynaklara göre bu dava, paralel yapıyı en ve FETÖ'yü en çok zorlayacak davalardan bir tanesi.





KAYNAK'A DA 9 ATAMA


Bu davada FETÖ'nün, istihbari dinleme yoluyla hedefine aldığı kişilerle ilgilli bilgi topladığı, mağdurlara yönelik olumsuz algı çalışması yaptığı belirlenmişti. Örgütün tüm işadamı, bürokrat, sanatçı gibi farklı kişileri dinleyerek onları bu yolla baskı altına aldığı ortaya çıkarılmıştı. Dava dosyasında yer alan sanıklar arasında dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, yine İstanbul İstihbarat Şube Amirleri Serdal Güldalı, Mehmet Yılmaz örgüt şemasında yöneticisi olarak yer alıyor. Serbest kalan 19 isim arasında en dikkat çekenler ise örgütün Tekirdağ yöneticisi Halil Hilal Seyfi ile Edirne yöneticisi ise Özgür Nikbay. Dönemin Tekirdağ ve Edirne İstihbarat Şube Müdürleri olan bu isimlerin tahliyesi, yurtdışı yasağına rağmen yeni kaçış senaryolarını akıllara getirdi.


#FETÖ
#Gültekin Avcı
8 yıl önce