|

FETÖ çetesi kayıtta

FETÖ/PDY'nin Isparta yapılanmasına yönelik 130 şüpheli hakkında hazırlanan ve Fetullah Gülen tarafından bizzat söylenmiş talimatları içeren notların yer aldığı iddianameyle ilgili yeni bilgilere ulaşıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/07/2016 Pazar
Güncelleme: 00:15 - 10/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Süleyman Demirel Üniversitesi eski Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç'un imha etmek için kaçırdığı flaş belleklerde, gizli çekim görüntüleri ile 12 çocuğa ait müstehcen görüntülerin olduğu ortaya çıktı.



ÇOCUK GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI


Isparta 2. Ağır Ceza tarafından kabul edilen iddianamede, görüntüdekilerin çocuk yaşta olması nedeniyle dosya ayrılarak yeni bir soruşturma başlatıldı. İddianamede 204 kişiye ait POLNET sorgularının ele geçtiğine yer verildi ve POLNET'i örgüt amaçları için kullandıkları belirtildi. POLNET sorgusu yapılan isimlerden müşteki A.Y., Halil Karakoç'u özel aracıyla orman yolundan çıkış yaparken gördüğünü, arkasında da bir bayanın başka araçla çıkış yaptığını kaydederek, “Daha sonra telefonla arayıp durumu sordum. Görüşme talep etti ancak ben kabul etmedim” dedi.



YANLIŞLIKLA KENDİNİ ELE VERDİ


Karakoç'a ait materyallerde örgüt toplantısına ait görüntü de ortaya çıktı. İddianamede, “7.Turkce.Olimpiyadi.SArki.Finali” isimli klasörde 2009'da oluşturulan 5 dakika 49 saniyelik videonun başlangıcında, Karakoç'un yanında çalışan şüpheli Sait Saygın'ın gizli kamerayı yerleştirmeye çalıştığı belirtildi. Sonra Karakoç'un odaya girdiği ve elini kameraya doğru uzattığı ifade edilirken, Selçuk Özler ile Sait Saygın isimli şahısların içeri girdiğini gören Karakoç'un hemen elini kameranın olduğu yerden çektiği kaydedildi. İlerleyen bölümlerde ise Saygın'ın telefonla “Efendim hocam, evet evet Halil hocamın odasındayız” şeklinde konuştuğu, odaya Mustafa Özender'in geldiği, şahısların Özender'in elini öptükleri belirtildi. Ayrıca, Özler'in odaya en son giren örgütün il mütevelli heyetinden şüpheli Mustafa Mete Dolmacı'yı esas duruşa geçerek karşıladığı ve yer gösterdiği ifade edildi.



HATIRA OLSUN DİYE ÇEKMİŞLER!


Bu organizasyonun örgüte finans ve esnaf kazandırma amaçlı olduğu ancak görüntünün devamının bulunmadığı vurgulandı. Kamerayı kendisinin yerleştirdiğini belirten Saygın, çekimin hatıra amaçlı yapıldığını ve Karakoç'a bu amaçla verdiğini iddia etti. Karakoç da bu görüntülerin bilgisayarına nasıl girdiğini hatırlamadığını öne sürdü. Öte yandan, görüntüdeki Selçuk Özler de bu görüntüleri ilk kez ifade sırasında gördüğünü ifade etti.


#FETÖ
#Halil Karakoç
#Fetullah Gülen
8 yıl önce