FETÖ bu sene kurban vurgununu Belçika'dan yapacak!

Yeni Şafak
16:163/09/2016, Cumartesi
G: 3/09/2016, Cumartesi
Yeni Şafak
Terör örgütünün himmet şebekesinin yurtdışı ayağı Kurban Bayramı'nı fırsata dönüştürmeye çalışıyor.
Terör örgütünün himmet şebekesinin yurtdışı ayağı Kurban Bayramı'nı fırsata dönüştürmeye çalışıyor.

FETÖ’nün finans ağına operasyonlar sürerken, terör örgütünün himmet şebekesinin yurtdışı ayağı Kurban Bayramı'nı fırsata dönüştürmek için harekete geçti. Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'nin Avrupa temsilcilikleri terör örgütüne finansman sağlamak için kurban adı altında Belçika'dan himmet toplamaya devem ettiği ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/ PDY) çökertilmeye çalışılan mali yapısı Kurban Bayramı'nı fırsata dönüştürmek için harekete geçti. Müslümanları dini duygularını sömürerek örgüte finansman sağlayan Kimse Yok Mu Derneği, dünyanın dört bir tarafına kurban ulaştırdığını söyleyerek insanlardan para topluyor. Kurban bedelini 120 Euro olarak açıklayan dernek Belçika'ya ait bir IBAN üzerinden himmet topluyor.


Toplanan paralar sisteme örgütün güvendiği işadamları üzerinden sokuluyor. Maddi durumu iyi olan işadamları örgüt parasını muhafaza ediyor, gerektiğinde para bankaya yatırıldığında 'nereden buldun' sorusuyla karşılaşılmıyor.




FETÖ'den Belçika'daki çatı örgütlenmesi


FETÖ'nün Belçika'daki çatı örgütlenmesi FEDACTİO'nun internet sitesindeki yazıda, yapılanmanın aynı hedefi paylaşan 67 dernekten oluştuğu ifade ediliyor. İnternet sitesinden bu derneklerin ve yöneticilerinin isimleri sonradan çıkarılsa da, 2012 yılında bastırılan bir tanıtım kitapçığında FEDACTIO üyeleri tek tek sıralandı.



Belçika basını FETÖ yapılanmasını yazdı


Flamanca yayın yapan De Standaard gazetesi de, 19 Temmuz'da Belçika'da FETÖ ile bağlantılı ve FEDACTIO adı altında toplanan kurum ve derneklerin listesini, "Gülen'den ilham alan kurumlar ağı" başlığı altında yayımladı. Bunlar, haberde kategorilerine göre şöyle sıralanmıştı:



Diyalog, sanat ve kültür dernekleri: Flaman Kültürlerarası Merkez (Vlaams Intercultureel Centrum), Belçika Türk Dostluk Derneği (BELTUD), Cedicow Derneği, Le Pont Kültür Merkezi, Diyalog Platform



Medya: Zaman Vandaag



Kadın Dernekleri: Turquoise Derneği, Golden Rose Derneği, Koza Derneği, Damla Derneği, Inspiration Derneği



Gençlik Dernekleri: Flaman Olimpiyat Derneği (VOV), Frankofon Olimpiyat Derneği (Francolympiades), For Youth Derneği



Öğretmen Dernekleri: İslam Dersi Öğretmenleri Derneği (VLERIG)



Toplum Merkezleri: Vuslat Derneği



Yardım Kuruluşları: KYM International Derneği



Ders Merkezleri: Academie, Compass, Gouden Meridiaan, Tempus, De Oase, Prisma, La Tulipe, Poorten-Bruggen



Öğrenci Dernekleri: Belçika Öğrenci Platformu



Veli Dernekleri: Belçika Türk Veliler Birliği (Turkse Oudervereniging van Belgie)



İş Ağı: Avrupa Profesyoneller Ağı (EPN)



Okullar: Ecole Des Etoiles, Lucerna Koleji



İş dernekleri: Belçika Aktif İşadamları Federasyonu (BETİAD), Küçük ve Orta Ölçekli İşadamları Derneği (UNİEKON), TUSKON, Türk İş Dünyası Konfederasyonu (UNİTEE).



Önce listeden çıkarıldı


Usulsüz işlemleri ve Paralel Yapı ile ilişkisi tespit edilen

Kimse Yok Mu Derneği

Danıştay kararıyla önce 'izinsiz yardım toplayabilen kuruluşlar' listesinden çıkarıldı. Paralel Yapıyla ilişkisi tespit edilen Kimse Yok Mu Derneği 2014'te mercek altına alınmıştı. İçişleri, Gümrük ve Ticaret ile Maliye Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü inceleme sonucunda dernekte yapılan usulsüzlükler bir bir ortaya çıkarıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporda derneğin banka hesap hareketleri şüpheli bulundu.



30 milyon lira kişilere


Dernek adına 30 Milyon gibi büyük bir meblağın yurtdışında banka yerine kişilerle gönderildiği, düzenlenen faturalarda kişilerin görev yerleri ile bankadan para çekme tarihleri arasındaki tutarsızlıklar olduğu tespit edildi. Ayrıca derneğin yardım adı altında faturalandırdığı paranın yarısının ise beyan edilmediği ortaya çıkarıldı. Derneğin 2011'de Somali'ye gemi yoluyla gönderdiği ayni yardım miktarı 4 bin 200 ton olmasına karşın, internet sitelerinde 6 bin 700 ton olarak duyurulduğuna, yine Somali'ye gönderilen nakit paranın bankacılık sistemi kullanılmandan ve gümrük birimlerine bildirilmeden yurtdışına çıkarıldığına da dikkat çekildi.



Kimse Yok Mu Derneği kapatıldı


Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilişkili olduğu için kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'nin kapısına mühür vurulmuştu.














#Kimse Yok Mu Derneği
#Belçika
#Kurban

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.