|

FETÖ Alevileri kışkırtmaya çalışıyor

Emniyet, FETÖ’cülerin, Alevi vatandaşları provoke ederek, ülkede kaos ortamı oluşturmaya çalıştığı yönünde istihbarat bulunduğunu belirterek, il emniyet müdürlüklerini uyardı. Darbeci hainlerin, Alevileri kışkırtmak için özellikle sosyal medyayı etkin kullandığı bildirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2016 Pazar
Güncelleme: 22:48 - 23/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Emniyet, başarısız hain kalkışmanın ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının, Alevi vatandaşları provoke ederek, ülkede kaos ortamı oluşturmaya çalıştığı yönünde istihbarat bulunduğunu belirterek, il emniyet müdürlüklerini uyardı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen uyarı yazısında, ayrıca İmralı Cezaevi'nin FETÖ/PDY yapılanması içinde yer alan askeri unsurlarca ve askeri hava araçlarıyla tahrip edilmesinin planlandığı


bilgisi yer aldı.



KAOS ÇIKARMAK İSTİYORLAR


Söz konusu yazıda, bu tarz bir eylemin vuku bulması durumunda veya HDP milletvekilleriyle yöneticilerine yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirilmesi halinde, ülke genelinde karşıt grupların çatışmasının kaos ortamına neden olabileceğine dikkat çekilerek, gerekli tedbirlerin alınması istendi.



HALKIMIZ İTİBAR ETMESİN


Emniyet yetkilileri, darbe girişiminde başarılı olamayan FETÖ/PDY'nin Alevi vatandaşları da provoke etmeye çalıştığını ve bunun için özellikle sosyal medyayı kullandığını belirtti. FETÖ mensuplarının, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra sosyal medya üzerinden bilgi kirliliği oluşturarak, halkı korku ve paniğe sevk etmeye çalıştıklarını ifade eden yetkililer, bu tarz asılsız mesaj ve paylaşımlara itibar edilmemesini istedi.



Provokasyona gelmeyelim


Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Altun, FETÖ'nün başarısız darbe girişiminin ardından Alevi-Sünni çatışmasının çıkarılmaya çalışıldığı uyarısında bulundu. Altun, bazı yerlerde camilerin taranacağı, cemevlerinin de ateşe verileceği duyumlarını aldıklarını belirterek halkımızı uyanık olmaya davet etti.



Hain kalkışması milli irade engeline takılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), bu defa da Alevi-Sünni çatışması çıkarakak ülkeyi karıştırmak istiyor. Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, hain provokasyona karşı vatandaşları uyardı. Altun, yaptığı açıklamada, FETÖ'nün, Alevi-Sünni çatışması için alt yapı oluşturulmasına yönelik oyun kurduklarını kaydetti. Özellikle son günlerde bu tür provokasyona yönelik çalışmaların sürdüğünü gördüklerini vurgulayan Altun, “Tüm tahriklere rağmen bugün de Alevilerle Sünniler arasında bir çatışma çıkaramayacaklarına inancımız tamdır” diye konuştu.



CAMİ VE CEMEVLERİNE SALDIRI


Altun şöyle devam etti: “Bazı yerlerde şaibeli kişilerin, sakallı şekilde, inanç önderiymiş gibi giyinip camileri tarayacağı ve bunu Alevilerin yaptığına yönelik haber yayılacağı bilgisini aldık. Ayrıca, bazı provokatörlerin de cemevlerini ateşe verip, olayı Sünnilere yıkmaya yönelik hazırlıklar yapıldığı duyumlarını aldık. 10 civarında ilimizde böyle çalışmaların izini, organizasyonunu gördük.”


Bazı ideolojik unsurların bu felaket planlarına eğilim içinde olduklarını kaydeden Altun, “Bunlara karşı kardeşlerimizin uyanık olmasını, buna karşı durarak, birliğimizi daha güçlendirmelerini istiyoruz" dedi.





#FETÖ
#Darbeciler
#Aleviler
8 yıl önce