EDISYON:

Fatih'te köpeklerin parçaladığı Ayhan Özçelik'in adli raporu ortaya çıktı

Semih Bozkuş
20:2320/08/2024, Salı
G: 20/08/2024, Salı
Yeni Şafak
İstanbul'da Ayhan Özçelik isimli vatandaş, başıboş sokak köpeklerinin saldırısı sonucu hayatını kaybetti.
İstanbul'da Ayhan Özçelik isimli vatandaş, başıboş sokak köpeklerinin saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Dün İstanbul'un Fatih ilçesinde başıboş sokak köpekleri Ayhan Özçelik isimli vatandaşı parçalayarak öldürmüştü. Yaşanan bu son köpek terörü büyük infiale neden olurken Özçelik'in adli raporu ortaya çıktı. Raporda Özçelik'in kafasında en küçüğü dört, en büyüğü 10 santimlik kesilerin tespit edildiği belirtildi. Derinin altında bulunan konnektif doku (bağ doku) liflerinden oluşan bir yapı olan fasyayı da içine alan üç adet derin kesinin tespit edildiği de belirtilen raporda Özçelik'in "14.05’te exitus olarak kabul edildiği" aktarıldı.

Başıboş sokak köpeği terörü dün İstanbul'da yeniden hortladı.

Fatih ilçesinde Ayhan Özçelik isimli vatandaş, akraba ziyaretinin ardından sabaha karşı 04.20 sıralarında sokakta yürüdüğü sırada çok sayıda köpeğin saldırısına uğradı.

Yakınlarının ifadelerine göre 15 köpeğin saldırısına uğrayan Özçelik, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yaşanan başıboş sokak köpeği terörü büyük bir infiale neden olurken, 39 yaşındaki Özçelik'i boğazını parçalayarak öldüren köpekler Fatih Belediyesi ekipleri tarafından toplandı.

Yaşanan vahşete ve başıboş sokak köpeği terörüne tepkiler artarak devam ederken, Ayhan Özçelik'in İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hazırlanan adli raporu ortaya çıktı.

Raporda, Özçelik'in kafasında 6-7 köpeğin saldırısı sonucu en küçüğü dört, en büyüğü 10 santimlik kesilerin tespit edildiği belirtildi.

Derinin altında bulunan konnektif doku (bağ doku) liflerinden oluşan bir yapı olan fasyayı da içine alan üç adet derin kesinin tespit edildiği de belirtilen raporda Özçelik'in "14.05’te exitus olarak kabul edildiği" aktarıldı.

Kafa derisinde derin kesiler tespit edildi

Hazırlanan raporda şu ifadelere yer verildi:

"Köpek ısırması sonrası 112 tarafından getirilen hasta. 6-7 adet sokak köpeği saldırmış. 112 den alınan anamneze göre hasta gelişinde nonoryante nonkoopere desature taşikardik olması üzerine crush entübe edildi. Hastanın vücudunda scalpte paryetal ve occipitalde en küçüğü 4 cm; en büyüğü 10 cm civarı derin scalp kesileri; mevcut boyun kısmında sağ ve solda 6cm civarı fasyayı içine alan 3 adet derin kesisi mevcut, solda postauriküler kısımda ense çizgisini içine alan 8 cm'lik derin kesisi mevcut sol kulak üstünde 1cm kesisi mevcut.

Ense Kısmında 5cm uzunluğunda düzenli kesisi mevcut. Sol meme altında 3-4 adet 4cm uzunluğunda multipl kesileri mevcut sol aksillada 5 cm kesisi mevcut sol omuz üzerinde multıpl 1x1 cm büyüklüğünde kesileri mevcut.

Sol Humerus orta hatta kas dokuyu içine alan 6-7 cm büyüklüğünde derin kesisi mevcut.

Sağ Aksilla alt kısımda 5cmlik kesisi mevcut. Sağ clavicula distal kısım üzerinde multipl 1-2 cm uzunluğunda kesileri mevcut.

Toraks ön duvar üzerinde multipl dermabrazyonları mevcut. Sol Femur dıstal kesimde 3x3 cm büyüklüğünde kesisi mevcut. Sol paatella proxımalinde yaklaşık 8cmlik derin kesisi mevcut.

Sağ Femur medial kesimde yaklaşık 4 cmlik kesisi mevcut.

Hastanın bütün vücut genelinde yaygın dermabrzyonları mevcut. Hastaya 3’lü antibiyotik yapıldı. Tetanoz aşısı ve immunglobulin yapıldı. Bütün yaralar bol su ile irrige edildi.

Dokulardan bol miktarda toprak olduğu düşünülen yabancı cisim çıkarıldı.

Tüm yaralara pansuman yapıldı. 4000 cc SF verildi. Mesane sondası takıldı. Santral venöz kateter takıldı.

Boyun medialine ve humerus medialine 2,0 prolen ile yakınlaştırma süturu atıldı.

16 F NG TA 13.43’te kardiyak arrest kabul edilen hastaya CPR başlandı.

7 adrenalin uygulandı. 14.05’te exitus olarak kabul edildi."



#Ayhan Özçelik
#Başıboş Sokak Köpekleri
#Köpek Saldırısı
#İstanbul
#Fatih

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.